Ambulatoriul de specialitate de la Secția Exterioară de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a fost sfințit

Ambulatoriul de specialitate de la Secția Exterioară de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” a fost sfințit

La Botoșani a avut loc astăzi slujba de sfințire a Ambulatoriului de specialitate de la Secția Exterioară de Obstetrică – Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati”.

Acesta a fost modernizat printr-un proiect cu finanțare europeană implementat de Consiliul Județean de la Botoșani în valoare de 3,5 milioane de lei și la care contribuția din bugetul propriu al CJ Botoșani a fost de 2%.

Pe lângă lucrările de construcții, modernizarea a vizat și achiziționarea de mobilier nou, începând cu scaunele din sala de așteptare și terminând cu canapelele medicale și mesele pentru consultații, și dotarea cu echipamente medicale performante și dispozitive medicale.

De altfel, Consiliul Județean a anunțat că achiziția de echipamente medicale va continua, în prezent aflându-se în faza evaluării financiare licitații în valoare de aproximativ 1,7 milioane de lei.

“Este un pas important spre atingerea unor standarde moderne în ceea ce privește serviciile medicale de la noi din județ. Prin modernizările care s-au făcut aici, pacientele vor avea la dispoziție cele mai bune servicii medicale, iar personalul va beneficia de un mediu de lucru la cele mai înalte standarde. Vorbim de un amplu proces de modernizare, la finalul căruia Ambulatoriul va contribui la reducerea semnificativă a spitalizărilor pentru pacientele care nu necesită îngrijire medicală sau supraveghere permanentă. Ambulatoriul va avea și un laborator performant, care va permite efectuarea unui număr mai mare de investigații într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată”, a explicat președintele Consiliului Județean de la Botoșani, Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta