Adolescentul internat după ce a slăbit 50 de kilograme a fost externat

Adolescentul internat după ce a slăbit 50 de kilograme a fost externat

Adolescentul care a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași în stare gravă după ce a slăbit peste 50 de kilograme în urma unei drastice cure de slăbire a fost externat și va reveni la control.

Pacientul în vârstă de 16 ani din județul Botoșani a ajuns la spital luna trecută cu probleme de echilibru, lipsit de putere, iar medicii au observat că ar fi vorba și de alte afecțiuni, inclusiv la nivelul inimii.

„A fost externat pe data de 8 noiembrie ameliorat, cu recomandarea de reevaluare peste 3 săptămâni”, a precizat dr. Tamara Roșu, purtător de cuvânt al unității medicale, potrivit Ziarul de Iași.

Inițial a fost sub monitorizare în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, ulterior s-au făcut analize extinse pentru a vedea cât de afectat a fost întregul organism. Specialiștii în nutriție au precizat la acel moment că astfel de extreme pot avea urmări pe toată durata vieții, de la afectarea unor organe, cum ar fi inima, până la dezechilibre hormonale grave.

Regimurile alimentare drastice, în general, nu sunt benefice pentru organism, pentru că nu ne ajută să ne corectăm alimentația, acesta fiind și motivul pentru care nu putem menține greutatea la care ne-am dorit să ajungem.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
259

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
156

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
229

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...