Adolescentul internat după ce a slăbit 50 de kilograme a fost externat

Adolescentul internat după ce a slăbit 50 de kilograme a fost externat

Adolescentul care a ajuns la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iași în stare gravă după ce a slăbit peste 50 de kilograme în urma unei drastice cure de slăbire a fost externat și va reveni la control.

Pacientul în vârstă de 16 ani din județul Botoșani a ajuns la spital luna trecută cu probleme de echilibru, lipsit de putere, iar medicii au observat că ar fi vorba și de alte afecțiuni, inclusiv la nivelul inimii.

„A fost externat pe data de 8 noiembrie ameliorat, cu recomandarea de reevaluare peste 3 săptămâni”, a precizat dr. Tamara Roșu, purtător de cuvânt al unității medicale, potrivit Ziarul de Iași.

Inițial a fost sub monitorizare în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, ulterior s-au făcut analize extinse pentru a vedea cât de afectat a fost întregul organism. Specialiștii în nutriție au precizat la acel moment că astfel de extreme pot avea urmări pe toată durata vieții, de la afectarea unor organe, cum ar fi inima, până la dezechilibre hormonale grave.

Regimurile alimentare drastice, în general, nu sunt benefice pentru organism, pentru că nu ne ajută să ne corectăm alimentația, acesta fiind și motivul pentru care nu putem menține greutatea la care ne-am dorit să ajungem.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
183

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Agata şi Teodula

astăzi, 09:16
57

Sfânta Muceniţă Agata (†251) era dintr-o cetate a Siciliei ce se chema Panorm (astăzi, Palermo). Ea era o fecioară foarte frumoasă, făcea parte dintr-un neam ales, avea multe averi ...

LOC DE DAT CU…EPIGRAMA (235)

astăzi, 08:08
70

O rubrică de prof. GEORGICĂ MANOLE, scriitor, epigramist.Speciile arondate umorului, printre care şi epigrama, se raliază principalelor instrumente ale raportării noastre la viaţă. Cititoru...