7 ani în pandemie: Acesta este timpul de care am avea nevoie pentru a ne putea întoarce la o viață normală, la fel ca cea din 2019

7 ani în pandemie: Acesta este timpul de care am avea nevoie pentru a ne putea întoarce la o viață normală, la fel ca cea din 2019

Omenirea ar putea avea nevoie de 7 ani pentru a se întoarce la viața pe care o avea până în 2019. O analiză Bloomberg a încercat să răspundă la întrebarea “Când se va termina pandemia?”, iar concluzia este că răspunsul poate fi măsurat în vaccinări, iar dacă am ține cont de datele din prezent, atunci am avea nevoie de aproximativ șapte ani pentru imunizarea populației.

Potrivit sursei citate, ar putea dura până la șapte ani până când 70-85% din populația planetei ar fi imunizată, pentru ca pandemia să ia sfârșit, iar viața să revină la normal.

Unele țări fac progrese mult mai rapide ca altele, însă, la nivel mondial, statisticile indicând faptul că vaccinul a fost administrat până acum la doar 120 de milioane de persoane.

Israelul este țara cu cea mai mare rată de vaccinare din lume și se îndreaptă spre o acoperire de 75% în doar două luni.

Statele Unite vor vaccina 75% din populație până la finalul anului 2021 dacă mențin rata actuală, de 1,3 milioane de doze administrate zilnic.

Totuși, decalajul este vizibil între țările bogate și cele sărace, care încă mai așteaptă accesul la vaccin.

Termenul de șapte ani este estimat de Bloomberg ținând cont de rata de vaccinare actuală, dar el va scădea o dată cu creșterea numărului de doze produse și cu apariția mai multor vaccinuri pe piață.

De exemplu, la rata actuală Canada are nevoie de 10 ani pentru a-și imuniza populația, iar China de 7 ani pentru a vaccina 75% din populația sa de 1,4 miliarde de oameni.

Până acum, peste 8,5 miliarde de doze de vaccin au fost contractate de țări prin intermediul a peste 100 de acorduri, însă doar o treime din țări au început campaniile de vaccinare.

Specialiștii spun că, într-o comunitate, imunitatea de turmă poate fi atinsă pe măsură ce o mare parte din populație se imunizează. Procentul ar putea fi cuprins între 60% și 90%, mai spun epidemiologii.

România ar atinge ținta de 75% din populație imunizată peste 2,6 ani, dar pentru o stare de normalitate în toată lumea am avea nevoie de 7 ani, ceea ce arată că viața noastră ba fi afectată încă mult timp de acum înainte.

 

Spune-ne opinia ta