021 9081. O nouă linie telefonică pentru suport psihologic gratuit acordat românilor care se confruntă cu dificultăți emoționale

021 9081. O nouă linie telefonică pentru suport psihologic gratuit acordat românilor care se confruntă cu dificultăți emoționale

Autoritățile au anunțat astăzi, marți, deschiderea unei linii telefonice speciale, care va acorda suport psihologic gratuit tuturor românilor care se confruntă cu dificultăți emoționale în contextul pandemiei.

Anunțul a fost făcu de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a explicat că un grup 40 de specialiști vor prelua apelurile celor vor solicita ajutor la linia de suport 021 9081. Apelurile vor fi cu tarif normal, iar serviciile psihologice oferite telefonic vor fi gratuite.

“Realitatea pandemiei este teama cu care trăim în fiecare zi. Personalul medical este epuizat din toate punctele de vedere. OMS vorbea despre o epidemie paralelă, cea a efectelor psihice provocate de pandemie. Unul dintre efectele pandemiei este reducerea acesului la serviciile de sănătate mintală. Noi românii considerăm problemele mentale o stigmă, însă avem cu toții nevoie de spriijin pentru a gestiona anxietatea”, a declarat ministrul Sănătății.

Linia telefonică de sprijin psihologic 021 9081 funcţionează de luni până sâmbătă în intervalul 12.00 – 20.00.

 

Spune-ne opinia ta