VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

VIDEO: Doina Federovici a taxat dur atitudinea unor adversari politici în ședința CJ. „Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura”

Președintele Consiliului Județean (CJ), Doina Federovici, a avut o intervenție neobișnuită în debutul ședinței de vineri a deliberativului. Oficialul a mulțumit colegilor din plen pentru susținerea proiectelor propuse, făcând un rezumat al celor doi ani trecuți de la preluarea mandatului, însă a condamnat atitudinea unor adversari politici.

„Înainte de a intra pe ordinea de zi, vreau să vă felicit stimați colegi pentru activitatea pe care ați depus-o în primii doi ani de mandat. Au fost doi ani plini, în care executivul și aparatul tehnic al Consiliului Județean au demonstrat că se poate face performanță administrativă la Botoșani. Au fost doi ani în care am urnit proiecte înțepenite, în care nu mai credea aproape nimeni, pe care le-am scos la licitație și finalizat, așa cum este cazul UPU, s-au am finalizat toate etapele procesului de licitație, inclusiv contestațiile în instanță și suntem acum pe finalul lucrărilor, așa cum este cazul Drumului Strategic, unde avem finalizate două loturi, 1 și 3, iar pe lotul 2 închidem în zilele următoare așternerea primului strat de asfalt pe întreaga distanță de 51 de kilometri”, a fost introducerea Doinei Federovici.

Ea și-a continuat discursul făcând aluzie la senatorul PNL Cristian Achiței, care postează constant pe Facebook cu referire la lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere din județ.

„Așa cum am mai spus, ne bucurăm că acest succes al echipei Consiliului Județean Botoșani este foarte apreciat, că Drumul Strategic a devenit un exemplu de bune practici chiar și pentru politicienii care ani de zile au pozat și pozează în specialiști în drumuri și care săptămânal încearcă să ne dea lecții și să se laude cu munca altora. Culmea e că, atunci când au putut face ceva pentru infrastructura județului, când au avut pârghiile necesare, nu au făcut nimic, ba mai mult au votat împotriva în Parlament împotriva bugetului care prevedea banii pentru realizarea Drumului Național 28B Botoșani – Târgu Frumos, doar pentru că așa le-a cerut-o partidul de la nivel central, punând pe plan secund interesele celor care i-au votat și i-au trimis în Parlament. Acum, pentru că dă bine, se laudă cu investiții de care s-au ocupat alții, trecând sub tăcere trecutul. Țin să subliniez și să întăresc acest lucru pentru că botoșănenii trebuie să-l cunoască”, a afirmat președintele CJ.

„Cu penele altuia te poți împodobi, dar nu poți zbura. Acest lucru nu-l prea știu oamenii, dar îl știu păsările. L-am citat pe Lucian Blaga, pentru că este lucru de care ar trebui să țină cont toată lumea înainte de a se lăuda cu munca altora”, a subliniat Doina Federovici.

Ea a încheiat prin anunțarea unui nou proiect depus de Consiliul Județean, privind modernizarea Școlii Speciale „Sfântul Stelian”, investiție estimată la 4 milioane de euro.

 

 

Spune-ne opinia ta