Valeriu Iftime, după aderarea în PNL. „Cine vine în politică să facă bani este un criminal...” (video)

Antreprenorul botoșănean i-a criticat dur pe cei care aderă la o formațiune politică pentru a obține anumite beneficii.

Valeriu Iftime, după aderarea în PNL. „Cine vine în politică să facă bani este un criminal...” (video)

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc vineri, 9 februarie, la sediul Partidului Național Liberal (PNL) din Botoșani a fost anunțată aderarea antreprenorului Valeriu Iftime în cadrul formațiunii politice.

După ce Costel Șoptică, actualul președinte al PNL Botoșani, l-a prezentat pe Valeriu Iftime drept un simplu membru în partid, antreprenorul botoșănean a ținut să clarifice câteva aspecte.

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) din Botoșani a declarat că nu ar fi intrat în politică pentru a obține ceva și speră că nimeni nu crede asta.

„Cred că politica se face prin comunicare, prin voi, iar pentru mine este un moment special, un moment în care încerc să înțeleg dacă în politică pot să fac ceva pentru oamenii pe care îi prețuiesc așa de mult. Mă gândesc la botoșăneni. Mă știți, sper că nimeni nu crede că am intrat în politică cu scopul să obțin ceva. Așa este făcută democrația, politica alege oamenii care ne conduc și oamenii care ne conduc trebuie să aibă virtuți și să facă lucruri bune pentru alegători. Nu am venit să dezbin, eu lucrez în echipă”, a declarat Valeriu Iftime, președintele CCIA și al Grupului „Elsaco”.

De altfel, antreprenorul a lansat o invitație către toți oamenii de afaceri din Botoșani să adere la o formațiune politică, indiferet că este vorba despre PNL sau nu.

Invit toți oamenii de afaceri, mici sau mari, oamenii care au putere, credință, stare și timp să intre în politică la liberali sau în altă parte. Dacă nu vom avea cadre cu care să putem alege pentru posturile de conducere vom avea aceeași mărie cu altă pălărie. Îi mulțumesc lui Costel Șoptică pentru că a acceptat să coabităm într-un mod mai mult decât profesionist. Cu siguranță sunt niște lucruri făcute în județ și nu cred că pot face schimbări radicale într-o perioadă scurtă. Vom încerca cu toate mijloacele posibile să îi întărim pe cei pe care îi vom găsi și îi vom numi să ne reprezinte la municipiu, județ, comune etc.”, a completat Valeriu Iftime.

„Cine vine în politică să facă bani este un criminal, iar cine vine în politică și fură bani este un ratat”

Valeriu Iftime spune că nu își dorește în momentul de față să fie șeful liberalilor botoșăneni, pentru că nu ar fi pregătit să ocupe o astfel de funcție.

„Este prea scurt timpul să pui oameni de afaceri tineri, bătăioși, cu succes dacă lumea nu îi cunoaște. Există varianta să vii cu un partid nou și care să aibă un scor foarte mic în alegeri. PNL nu are 10 oameni tineri ca să poți pune mâna pe ei ca să îi știe lumea, e o mare greșeală. Eu asta vreau, vreau să modernizez partidul, să deschid ușa larg și să vinâ cât mai mulți oameni interesați. Vă rog, veniți. Eu am venit și nu este ușor, pentru că nu înțeleg cum funcționează partidul, dar nu este greu să înțeleg pentru că nu este o matematică așa de complicată. Pe de altă parte nu îmi doresc să fiu astăzi șeful liberalilor. Am nevoie de timp să mă acomodez, să cunosc primarii, să înțeleg cum funcționează lucrurile, în ce măsură se lucrează”, a spus antreprenorul botoșănean.

Președintele CCIA i-a criticat dur pe oamenii care aderă la un partid pentru a obține anumite beneficii.

„Avem nevoie de oameni noi în partid, avem nevoie de o idee liberală pentru a dezvolta județul cu locuri de muncă. Am venit în politică pentru a arăta că pot da ceva înapoi, nu pentru bani. Mai spun așa, cine vine în politică să facă bani este un criminal, iar cine vine în politică și fură bani este un ratat. În politică sunt oamenii care au bani și bun simț. Eu cred că mă încadrez cumva în zona asta”, a completat Valeriu Iftime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
594

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
987

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
623

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...