UDMR a retras proiectul privind Ziua Maghiarilor. Un deputat PNL a pus o melodie pentru Transilvania care s-a auzit in toata sala de sedinte!

UDMR a retras proiectul privind Ziua Maghiarilor. Un deputat PNL a pus o melodie pentru Transilvania care s-a auzit in toata sala de sedinte!

Zi tensionata in Parlament marti, cu o zi inainte de motiunea de cenzura impotriva lui Sorin Grindeanu. Liviu Dragnea discuta impreuna cu liderii UDMR.

In sala de sedinte a comisiilor parlamentare - juridica, administratie si drepturile omului -, deputati de la toate partidele care asteptau inceperea sedintei au fost martorii unui eveniment surprinzator: deputatul PNL Florin Roman a pus o melodie patriotica pentru "Transilvania mareata" la telefon care s-a auzit prin difuzoarele de pe mese in intreaga sala.

"Transilvania măreaţă, poate vor să audă şi ei. Nu e solicitarea noastră, e solicitarea oamenilor din ţara asta de care au uitat, să-i asculte pe oameni dacă nu vor să ne mai asculte pe noi. Totul pentru nişte amărâte de voturi la moţiune, incredibil unde a ajuns ţara asta. (Am pus muzica) pentru colegii mei, poate le este dor să audă şi o să le mai pun până poate vor înţelege şi ei că ţara asta nu se vinde pe voturi la moţiune. Să-şi facă treburile lor murdare între ei. Nu mă deranjează colegii de la UDMR, ei pot să ceară de vor, cei care le dau astfel de măgării au o mare problemă", a declarat Roman pentru jurnalisti, in sala.


Proiect retras!

Senatorul UDMR Attila Cseke anunta ca a fost retras proiectul de lege privind instituirea zilei de 15 martie drept Ziua Maghiarilor. Cseke sustine ca legea era "aproape identica, doar data diferita" cu alte legi prin care se sarbatoreste o zi a altor minoritati nationale.

Deputatii PMP au legat banderole tricolore, marti dimineata, de usile cabinetului presedintelui Camerei, Liviu Dragnea, pe care il acuza ca "negociaza lucruri de nenegociat" cu UDMR pentru a trece motiunea de cenzura, potrivit News.ro. "Am fost convocati aseara, prin SMS, pentru azi la 9.30, cand urma sa avem un Birou Permanent. De mai bine de o ora stam in sala pentru a discuta pe marginea a trei puncte, unul viza acceptul pentru discutarea, de catre Comisiile pentru drepturile omului, Administratie si Juridica, in sedinta comuna, in paralel cu plenul, a unui proiect de lege initiat de UDMR", a spus presedintele executiv al PMP, Eugen Tomac.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
2

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
22

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
61

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...