Țurcanu află mâine sentința în dosarul de corupție deschis pe numele său: „O să-mi susțin echipa, indiferent de situație | Sunt un bărbat adevărat”

Țurcanu află mâine sentința în dosarul de corupție deschis pe numele său: „O să-mi susțin echipa, indiferent de situație | Sunt un bărbat adevărat”

Liderul organizației ALDE Botoșani, Florin Țurcanu, va primi luni sentința în dosarul deschis de DNA, pentru fapte de corupție săvârșite în perioada 2013-2014, când acesta se afla la conducerea Consiliului Județean. Potrivit celor susținute de către acesta, indiferent de sentință, va conduce „cu demnitate” filiala județeană a partidului și nu va „sta cu mâna întinsă”.

„Florin Țurcanu este puternic și este demn să se ducă mai departe cu onoare și demnitate, indiferent de ce-i oferă viața. Nu o să-l vedeți în genunchi și nu o să-l vedeți că va sta vreodată cu mâna întinsă la nimeni și nu va cere de la nimeni nici milă și nici îndurare. Cu demnitate voi merge până la capăt, până va fi ultima zi din viața mea oferită de Doamne-Doamne! Eu sunt un bărbat adevărat, care trece prin viață așa cum trec bărbații adevărați. Care sunt femei, încep să plângă, să se sperie, încep să stea în genunchi să caute milă. Dar eu nu caut! Merg mai departe. Cu demnitate o să-mi susțin echipa până la capăt, indiferent de situație. Eu nu am niciun stres… Vreți să mă împușc înainte de sentință? Ce vreți? De împușcat, nu mă împușc. Mergem cu demnitate dacă o să fie nevoie, dacă nu, viața este la fel”, a exlicat, în ton alert, Florin Țurcanu, liderul ALDE Botoșani.

Potrivit DNA Suceava, Florin Țurcanu, este acuzat că, în perioada iunie 2013-septembrie 2014, a pretins și primit sume de bani sau alte foloase materiale, reprezentând contravaloarea lucrărilor de construcție și amenajare executate la un imobil declarat că fiind în proprietatea unui membru din familia lui Țurcanu din municipiul Botoșani, de la Vasile Marcel Bîrsan, administrator în drept sau în fapt al unor firme din Botoșani.

Procurorii susțin că acesta a beneficiat de cheltuieli în cuantum de 272.906,16 lei, reprezentând lucrări de execuție beci și casă, lucrări de execuție canalizare și alimentare cu apă, lucrări de execuție fosă septică, lucrări de execuție gard, lucrări de finisaje, instalații electrice, instalații sanitare, instalații termice, executate de una dintre firme, dar care nu au fost facturate către societatea folosită drept paravan aparținând unei rude de-a lui Bîrsan Vasile Marcel sau către beneficiar.

Florin Turcanu a fost președinte al Consiliului Județean Botoșani, din partea liberalilor, din 2012 până în 2014, când a fost înlocuit din funcție după ce a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Geamuri curate, fără pete și fără stres, în 5 pași simpli

astăzi, 11:52
53

Știi acel moment când soarele strălucește fermecător prin ferestre și scoate la iveală urmele inestetice ale degetelor, petele lăsate de picurii de ploaie sau urmele de la ultima sesiune ...

Incendiu în balconul unui apartament din Botoșani, proprietara a suferit un atac de panică! (Foto)

astăzi, 11:32
264

Deși era acasă, proprietara nu  și-a dat seama ca ard lucrurile din balcon. Un vecin a observat ca iese fum și a sunat la 112 după ajutor.La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detaș...

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
107

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...