Traficul rutier se intensifică pe DN 28B Botoșani – Târgu Frumos (fotogalerie)

Traficul rutier se intensifică pe DN 28B Botoșani – Târgu Frumos (fotogalerie)

Traficul rutier se intensifică pe DN 28B Botoșani – Târgu Frumos, ca urmare a progreselor înregistrate în modernizarea drumului. Suprafața pe care este turnat cel puțin un strat de asfalt se extinde, astfel că numărul și lungimea segmentelor pe care se întâmpină în continuare probleme sunt din ce în ce mai mici, scrie senatorul Cristian Achiței pe Facebook.

„Problema extrem de importantă a disconfortului produs de vechea structură din beton a drumului, între Copălău și Zăicești, a fost rezolvată. Zgomotul sacadat, ca de tren și denivelările supărătoare ale betonului resimțite continuu sunt acum doar o amintire pentru șoferii botoșăneni care circulă pe DN 28B”, a notat parlamentarul.

Potrivit acestuia, tronsonul dintre Botoșani și Copălău a fost asfaltat integral, cu excepția a două puncte în care constructorul trebuie să efectueze lucrări mai speciale. Este vorba de o porțiune de circa 200 de metri în apropierea Mănăstirii Zosin, afectată de alunecări de teren și de zona intersecției cu drumul spre Coșula, unde este necesară și reabilitarea podului de la Buda.

„Progrese foarte mari s-au înregistrat în ultimele săptămâni și în ceea ce privește asfaltarea DN 28B pe raza județului Iași. Un prim strat de asfalt a fost turnat chiar de la intrarea în județul Iași, imediat după zona cu alunecări de teren (unde se va interveni mai târziu), până la Maxut. Atenție, însă! Circulația auto este încă foarte anevoioasă prin Hârlău, unde lucrările de modernizare au fost demarate, dar vor fi de durată, în condițiile specifice lucrului în mediul urban. După Hârlău, până la Tg. Frumos, majoritatea zonelor sunt proaspăt asfaltate, cu excepția câtorva kilometri, între Boureni și Tg. Frumos, unde constructorul pregătește turnarea stratului asfaltic”, a mai arătat Cristian Achiței.

El apreciază că, în perioada următoare, prioritățile constructorului vor fi reabilitarea podurilor sau construcția unora noi și consolidarea zonelor afectate de alunecări de teren.

„Personal sunt mulțumit de ritmul și calitatea lucrărilor și îndeosebi de faptul că îmi onorez angajamentul luat în fața botoșănenilor din momentul în care am ajuns să îi reprezint în Parlamentul României de a rezolva problema spinoasă, veche de peste două decenii, a drumului care ne leagă județul cu tot restul țării, Drumul Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos”, concluzionează Achiței.








 

 

Spune-ne opinia ta