Marcel Ciolacu cere energie compensată cu 85% pentru IMM-uri și firmele din industria alimentară

Marcel Ciolacu cere energie compensată cu 85% pentru IMM-uri și firmele din industria alimentară

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că protejarea IMM-urilor și a firmelor din industria alimentară constituie o „prioritate strategică” a social-democraților și cere compensarea cu 85% a consumului de energie în aceste sectoare. De asemenea, liderul PSD mai spune că va insista ca toate companiile din energie plătească o taxă de solidaritate și anunță că mâine ministrul Muncii va prezenta o serie de măsuri pentru salariați și pensionari.

„PSD îi va proteja atât pe români, cât și companiile care produc în România pentru a rezista șocurilor produse de criza energetică! În urma insistenței noastre, Guvernul va adopta rapid soluțiile corecte care să apere populația și economia pe timpul iernii și să pună capăt lăcomiei noilor băieți deștepți din energie. PSD a insistat ca cetățenii să plătească în continuare, în această iarnă, prețuri plafonate la energie și gaze. La fel școlile, spitalele, căminele de copii și de bătrâni și alte instituții publice cu un rol social major”, afirmă Marcel Ciolacu într-un mesaj postat marți pe Facebook.

El spune că firmele din energie trebuie să plătească o taxă de solidaritate, iar IMM-urile și firmele din industria alimentară să primească energie compensată.

„Așa cum au anunțat, astăzi, colegii mei Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, IMM-urile și firmele din industria alimentară sunt pentru noi o prioritate strategică, de aceea consumul acestora trebuie compensat în proporție de 85%. Este singura soluție pentru a ne putea susține economia, locurile de muncă și necesarul de hrană al țării! Totodată, PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit. Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani”, a mai spus Marcel Ciolacu. 

„Mâine, ministrul Muncii, Marius Budăi, va prezenta în detaliu măsurile noastre sociale pentru a susține salariații și pensionarii țării. Fiindcă aceasta a fost și rămâne principala preocupare a PSD: să căutăm cele mai bune soluții de #Sprijin pentru România!”, a mai anunțat Marcel Ciolacu.

 

Spune-ne opinia ta