Tensiune, acuzații și aluzii tendențioase la alegerea președintelui organizației județene a PNL (video)

Tensiune, acuzații și aluzii tendențioase la alegerea președintelui organizației județene a PNL (video)

Peste 450 de membri ai Partidului Național Liberal (PNL) participă, la ora scrierii prezentei, la scrutinul de alegere a președintelui organizației județene, desfășurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiul Botoșani. Pentru această funcție candidează deputatul Costel Șoptică și prefectul Dan Nechifor.

„Proiectul pe care vi-l propun astăzi aduce schimbarea. Sunt convins că gândim la fel, atunci când constatăm cu fiecare ocazie un județ ce a fost zeci de ani și este în continuare al PSD-ului. Iar asta o vedem și o simțim cu toții. Trăim în județul în care avem drumuri atât de proaste încât nu îți vine să crezi că trăim în România și oameni atât de săraci încât nu îți vine să crezi că ești în Europa. Un județ în care suntem din ce în ce mai puțini. (...) Un județ în care botoșănenii își caută salvarea departe de casă. Acești oameni ar trebui, prin munca noastră, să ajungă înapoi acasă. Dați-mi voie să vă spun că în toate aceste lucruri a fost și vina noastră. Avem doar doi tineri în partid, este nevoie de schimbare, de generație tânără. Îmi doresc să fim asumați, uniți, să luptăm pentru binele acestui județ și să îl scoatem din sărăcie”, a cuvântat Nechifor.

În replică, actualul președinte al organizației județene a PNL, Costel Șoptică, a lansat acuzații și ironii. El a afirmat că, pe de o parte, prefectul nu este membru al partidului, având în vedere lipsa unei adeziuni, iar pe de altă parte, candidatura sa ar fi fost impusă la nivel central. Deputatul a avut o ieșire nervoasă în timpul alocuțiunii.

Nu cred că este momentul în care să apară o critică așa virulentă din partea unuia care nu a fost printre noi, nici când am luptat, nici când am pierdut, nici când am plâns. ​Credeți-mă, domnule prefect, este foarte ușor să vorbești de pe margine. Vă pricepeți, văd, și la politică, și la fotbal, și la alte jocuri. Din momentul în care s-au înscris în cursă Florin Cîțu și Ludovic Orban, și nu folosesc funcțiile dumnealor în discursul meu, pentru că nu am nevoie să mă cațăr pe instituții. Nu mă cațăr nici pe Guvernul României, nici pe Prefectura Botoșani. Voi mă știți. Am spus foarte clar că ar trebui să ne poziționăm ca organizație după alegerile interne, așa e corect. Am fost liderul vostru, m-am bătut pentru Botoșani. Dacă acceptam compromisul, nu eram în situația asta, domnule Nechifor, pentru că sâmbătă vi s-a impus candidatura. Și să spunem tuturor: ni se impune. (...) Domnule prefect, dacă tot clamați decență, retrageți-vă aici și acum din cursă. O faceți? Nu. Din acest moment, o să vă spun Dan Nechifor, atât, punct. Ca să afle și colegii de partid cine sunteți. Nu sunteți membru de partid, nu am văzut niciodată o adeziune la partid. Dacă scoatem din față sintagma „prefect”, dumneavoastră nu însemnați nimic politic”, a afirmat Costel Șoptică.

O intervenție a avut și Cătălin Flutur, fost primar al orașului Botoșani și prim-vicepreședinte al Organizației Municipale a PNL. „Noi trebuie să vorbim tot timpul despre PSD”, a fost ideea principală exprimată de acesta.

„Astăzi la vot trebuie să ne gândim așa: cine se va bucura mai mult de cine câștigă astăzi în PNL? Cine nu a atacat niciodată PSD? Și culmea, nici invers. Nici Federovici, nici nimeni din PSD nu a atacat invers. Mereu am fost eu carul de bătaie, pentru că eu sunt piatra grea. Suntem la cele mai importante alegeri. Peste patru ani avem cinci rânduri de alegeri și trebuie să mergem să câștigăm”, a punctat Flutur.

Mai departe, Flutur a sugerat că este alături de Dan Nechifor în cursa electorală. „De ce cineva care a pierdut atâtea alegeri acum candidează?”, a întrebat retoric acesta.

Reprezentanții biroului de organizare a alegerilor au transmis că au analizat sesizarea formulată de către depututatul Costel Șoptică referitoare la calitatea prefectului de membru al partidului. Ei au relevat că s-au descoperit chitanțe de cotizație semnate de Dan Nechifor și că, prin urmare, se dovedește apartenența acestuia la grupul liberal.

(în curs de actualizare)

 

 

Spune-ne opinia ta