Tamara Ciofu: "Fiecare primărie din județul Botoșani trebuie să beneficieze de minim 2 asistenți medicali comunitari"

Tamara Ciofu: "Fiecare primărie din județul Botoșani trebuie să beneficieze de minim 2 asistenți medicali comunitari"

Deputatul PSD Tamara Ciofu a anunÈ›at astăzi că Ministerul Sănătății are în vedere să crească cu 30 de posturi numărul de asistenÈ›i medicali comunitari care se vor ocupa de sănătatea persoanelor vulnerabile de la nivel local.

„O dată cu reglementarea asistenÈ›ei medicale la nivelul comunităților locale care a fost aprobată de actualul Guvern în urmă cu două săptămâni este important să dezvoltăm È™i reÈ›eaua de asistenÈ›i medicali comunitari, astfel încât să creÅŸtem accesul grupurilor vulnerabile de populaÈ›ie la serviciile de sănătate de bază. Voi face demersuri È™i voi discuta cu reprezentanÈ›ii Ministerului Sănătății astfel încât, fiecare primărie din judeÈ›ul BotoÈ™ani să beneficieze de minim 2 asistenÈ›i medicali comunitari”, a declarat deputatul PSD Tamara Ciofu.

În urma activităților pe care le-a realizat în primul mandat de parlamentar, medicul Tamara Ciofu împreună cu botoșăneanca Lidia Onofrei de la Ministerul Sănătății a reuÈ™it să creeze în judeÈ›ul BotoÈ™ani o reÈ›ea de 97 de asistenÈ›i medicali comunitari È™i 17 mediatori sanitari care se ocupă de educarea È™i monitorizarea stării de sănătate a persoanelor vulnerabile de la nivel local. În prezent în judeÈ›ul Botosani mai sunt doar 5 localități fără asistent medical comunitar (NicÈ™enii, Stăuceni, BlândeÈ™ti,CălăraÈ™i È™i Vorniceni).

„Am solicitat Ministerului Sănătății să avem o dezbatere la Parlament pentru aplicarea OUG 18/2017 privind activitatea de asistență medicală comunitară. Totodată vom discuta È™i completarea Normelor metodologice de aplicare ale acestui act normativ, cu reprezentanÈ›ii autorităților publice locale care vor fi implicaÈ›i în soluÈ›ionarea cazurilor medico-sociale în cadrul serviciilor reglementate în legislatia specifică È™i în special în cadrul centrelor comunitare integrate”, a susÈ›inut deputatul PSD BotoÈ™ani.

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
30

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
292

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...