Surprize în arena politică din Botoșani. Un antreprenor și un cadru medical au aderat la AUR (video)

Schimbări neașteptate în arena politică din județul Botoșani. O femeie de afaceri și un cunoscut cadru medical au aderat la Alianța pentru Unirea Românilor (AUR), susținând că partidul ar putea fi puntea spre un stat mai preocupat de nevoile cetățenilor.

Mihaela Stoiciuc Vasilică, administratorul unei creșe private din Botoșani, reprezintă cea mai recentă alăturare la AUR. Ea a semnat acordul de adeziune în timpul unei conferințe de presă pe care organizația a susținut-o, joi, la sediul din Centrul Istoric. Decizia acesteia este surprinzătoare, întrucât antreprenorul s-a numărat printre opțiunile Pro România la alegerile din 2020 pentru funcția de primar al municipiului Botoșani.

„Pro România a fost o poveste scurtă, au fost câteva luni în care eu am învățat foarte, foarte multe lucruri, în care mi-am făcut mulți prieteni, cu care am păstrat legătura în continuare. Pentru mine Pro România nu reprezintă o chestie negativă per total. Ce nu mi s-a permis, nu mi s-a permis din cauza jocurilor de culise. Ce m-a deranjat la Pro România și la partide în general este scopul de capital de imagine, ca în momentul în care lucrurile sunt aproape de intrat pe turnantă, să apară din senin din tot felul de personaje mai mult sau mai puțin ciudate, mai mult sau mai puțin ancorate la realitate”, a afirmat Mihaela Stoiciuc Vasilică.

Femeia de afaceri și-a exprimat convingerea că proiecția ei în comunitate reprezintă „o imagine sinceră, un capital electoral care nu poate fi convertit în bani”. Ea a menționat că este interesată de stimularea implicării civice.

„Cred că toți care se gândesc la cea mai mare problemă în România se gândesc la corupție, nu poți să o schimbi așa din prima. M-ar interesa foarte mult o accentuare a spiritului civic pentru că în momentul în care accentuezi spiritul civic al comunității pornești pe comunități mai mici și te extinzi pe comunități mai mari și atunci reușești să produci o adevărată schimbare la nivel macro. Eu aici m-aș focusa în a face toți cetățenii să conștientizeze ce drepturi au și ce obligații au ca cetățeni ai României”, a adăugat antreprenorul.

De asemenea, ea a menționat probabilitatea unei candidaturi la Primărie ca reprezentant AUR.

„Trebuie să fim sinceri și să recunoaștem că nu poți face schimbări adevărate decât din anumite poziții din punct de vedere administrativ sau politic. Când ne vom cunoaște mai bine, voi ști exact până unde mi se va da voie să înaintez cu această candidatură sau cu această putere. În mod normal, toată lumea mă vede candidat la Primărie. Rămâne să discutăm”, a mai spus Mihaela Stoiciuc Vasilică.

Proaspăt venit în organizația AUR este și asistentul medical Relu Chiriac, care profesează de 30 de ani în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță și predă la o școală postliceală de profil. Cunoscut în comunitate pentru diferite intervenții în situații de urgență, el și-a exprimat dorința de a contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate.

Relu Chiriac a vorbit cu precădere despre necesitatea parcurgerii unor cursuri de comunicare de criză de către cadrele medicale, evaluarea psihologică periodică a personalului sanitar, modificarea programului de lucru și extinderea atribuțiilor asistenților medicali cu studii superioare.

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta