AUR Botoșani se laudă cu un revoluționar trecut prin partide de toate orientările (video)

Un revoluționar cu o experiență politică bogată, acumulată în trei partide, se numără printre cei mai recenți membri AUR din Botoșani. 

Vasile Halasanu, președintele Asociației Revoluționarilor din Botoșani, și-a motivat adeziunea prin concordanța dintre valorile promovate de organizație și viziunea personală privind familia, credința și libertatea.

„În 1990 am predat, la primele alegeri libere din România, în mai, țară la cheie. Fără datorii, fără nimic. Acum cred că mă regăsesc în AUR. Sunt creștin ortodox și am soție, nu sunt pe invers, cred în Dumnezeu. Națiunea – în toate întâlnirile naționale și internaționale am militat pentru România. Am fost pentru integrarea europeană, pentru că am lucrat și la germani, și la spanioli, și la alte națiuni. Și libertate – știți că în 1990 m-am dedicat libertății noastre”, a afirmat Vasile Halasanu.

El a activat peste 15 ani în PSD, declarându-se în continuare un social-democrat convins. După ce a fost exclus din partid, a migrat la Pro România, menționând că „niciodată nu a fost om de dreapta”.

„Cei de la PSD, acum vreo doi ani de zile, au considerat că nu sunt demn să fiu reprezentantul lor. Eu am fost în România Mare, fiind adus acolo de Asociația de Revoluționari, după care vreo 15 ani în PSD. Am fost și la Pro România. Niciodată nu am fost om de dreapta, eu am fost om social-democrat. Eu am venit aici rugat de colegii mei, pentru ca cu expertiza pe care o am să ajut și să fim ceea ce am fost și mai mult decât atât”, a adăugat acesta.

Afirmația este însă controversată în context. Partidul România Mare (PRM), fondat de Corneliu Vadim Tudor, declara o orientare de centru-stânga, naționalistă, în timp ce comunitatea științifică i-a asociat ideile și acțiunile cu o orientare de extremă-dreapta. De asemenea, AUR este „un partid politic conservator și fascist”, considerată de analiști un descendent al PRM.

Licențiat ca inginer, Vasile Halasanu nu a ocupat un post statornic în vreo instituție de stat sau companie privată, ci a prestat punctual diverse servicii de consultanță pentru autorități locale și organizații civice. CV-ul acestuia este disponibil la această adresă.

Acesta a fost prezentat public ca reprezentant AUR odată cu antreprenorul Mihaela Stoiciuc Vasilică și asistentul medical Relu Chiriac.

 

 

 

Spune-ne opinia ta