Simpatizanți și membri AUR, protest cu sicriu și lumânări în fața PSD Botoșani (foto, video)

Acțiunea de pichetare a fost organizată sub forma unui priveghi, protestatarii depunând chiar și lumânări în fața sediului PSD.

Simpatizanți și membri AUR, protest cu sicriu și lumânări în fața PSD Botoșani (foto, video)

Aproximativ 100 de membri și simpatizanți ai partidului AUR au protestat, miercuri seară, în fața sediului partidului PSD din Botoșani. Acțiunea este organizată la nivel național ca răspuns la tentativa PSD de a comasa alegerile europarlamentare cu cele locale.

Participanții s-au întâlnit, la ora 17:00, în fața sediului AUR din Centrul Vechi al municipiului reședință de județ și au pornit la pas către sediul PSD purtând un afiș cu însemnele partidului și strigând „Jos corupția!”, ori PSD și PNL aceeași mizerie”. Deși au anunțat că protestul va începe la ora 18:00 în fața partidului PSD, participanții au ajuns cu aproximativ 20 de minute mai târziu.

Participanții au avut cruce, sicriu, lumânări și chiar colivă.

Ajunși la locul pichetării, protestatarii au devenit recalcitranți neconvenindu-le locul în care au fost îndrumați de către forțele de ordine să își desfășoare acțiunea pentru a nu încurca circulația mașinilor sau a pietonilor. Mihaela Stoiciuc Vasilică, vicepreședintele AUR la Botoșani chiar a început a striga că „jandarmii ne-au băgat la întuneric

Țineți minte cum ați fost primiți în această seară: la întuneric, la dos, blocați de dubele Jandarmeriei, în dosul clădirii, să nu vă audă lumea și să nu vă vadă, pentru că părerea, opinia și cuvântul vostru pot trezi și pe ceilalți din jur și asta nu le convine”, a transmis vicepreședintele AUR la Botoșani, Mihaela Stoiciuc Vasilică.

Simpatizanții AUR și membrii partidului au depus lumânări în fața organizației PSD.

Ne deranjează pentru că vor să comaseze alegerile și nu este constituțional. Din acest motiv am venit aici în fața partidului PSD. Dacă vor hotărî liderii să mergem și la PNL vom merge. Mergem unde este nevoie până când îi vom convinge că este neconstituțional”, a spus un simpatizant AUR.

Unii cetățenii care se aflau în treacăt s-au oprit și s-au întrebat ce se întâmplă, rămânând șocați de modalitatea de protest a politicienilor.

Ca reacție la protestul organizat de oponenți, pe geamurile clădirii sediului PSD au fost lipite afișe pe care scrie „AUR = 0% soluții 100% scandal” sau „STOP circului și huliganismului marca AUR”.

 

  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
583

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
975

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
620

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...