Senatorul Cristian Achiței, despre stadiul modernizării DN 29D Botoșani-Ștefănești: „Sunt mulțumit de ritmul și calitatea lucrărilor executate” (fotogalerie)

Senatorul Cristian Achiței, despre stadiul modernizării DN 29D Botoșani-Ștefănești: „Sunt mulțumit de ritmul și calitatea lucrărilor executate” (fotogalerie)

Senatorul botoșănean Cristian Achiței a vorbit despre stadiul lucrărilor de modernizare a DN 29D Botoșani-Ștefănești și a publicat mai multe imagini ilustrative. În timpul unei deplasări efectuate săptămâna trecută pe acest tronson, el a remarcat progrese ale implementării investiției, pe care a susținut-o și promovat-o în calitate de parlamentar.

„La toate cele trei viaducte prevăzute în proiect lucrările au avansat semnificativ. Astfel, la viaductele de la intrarea și ieșirea din Stăuceni constructorul a ajuns în faza montării grinzilor și a execuției dalelor de suprabetonare, lucrările arătând spectaculos. Viaductul de la Drislea are, la rândul lui, coloanele de fundare realizate, pe acestea începând să fie montate radierele de susținere a grinzilor”, a scris Cristian Achiței pe Facebook.

Potrivit acestuia, a fost turnat primul strat de asfalt pe segmentul dintre municipiul Botoșani și localitatea Stăuceni, până la primul viaduct, respectiv pe tronsonul Victoria-Silișcani, până la Vânători. În prezent se lucrează la așternerea primului strat de asfalt pe sectorul Șoldănești-Drislea. În localitățile Stăuceni, Victoria, Silișcani, Drislea Veche, Trușești, Guranda au fost executate sau sunt în curs de execuție lucrări la rigolele carosabile și trotuarele de pe ambele părți ale drumului.

Lucrul la podețe și drenuri a fost finalizat pe cea mai mare parte a DN 29D, iar constructorul își concentrează eforturile în această perioadă pe construirea noilor poduri de la Talpa, Silișcani, Vânători și Drislea, respectiv pe reabilitarea podului peste râul Jijia de la Trușești, mai spune senatorul.

În paralel, pe sectorul dintre Trușești și Ștefănești se fac lucrări la casetele de lărgire a suprafeței carosabile, inclusiv de stabilizare a patului drumului cu ciment acolo unde se impune acest lucru.

„Personal, ca parlamentar de Botoșani și inginer de drumuri, sunt mulțumit de ritmul și calitatea lucrărilor executate pe Drumul Național DN 29D până la această dată. Continui să monitorizez această lucrare de investiții importantă pentru botoșăneni și să fac tot ce îmi stă în putință pentru ca proiectul să poată fi dus la bun sfârșit conform calendarului stabilit prin contract.

În acest context, am fost unul dintre cei care au susținut nevoia adoptării în regim de urgență a unui act normativ care să reglementeze modul de acoperire a cheltuielilor și costurilor suplimentare, rezultate ca urmare a majorării prețurilor materialelor de construcție și combustibilului. Salut emiterea de către Guvernul Nicolae Ciucă, la începutul acestei luni, a ordonanței de urgență care reglementează această problemă, asigurându-le astfel tuturor constructorilor susținerea financiară necesară pentru buna derulare a proiectelor de investiții realizate cu fonduri externe nerambursabile”, a arătat Achiței.

La mijlocul lunii februarie, senatorul i-a adresat o interpelare ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, solicitându-i adoptarea cât mai rapidă a unei soluții pentru modernizarea segmentului de 3,3 kilometri din Drumul Național DN 29D, din zona Vânători-Șoldănești, care nu a fost inclus în proiectul de modernizare.

„În răspunsul ministrului, am primit asigurări că a fost elaborată expertiza tehnică pentru acest tronson, iar aceasta urmează să fie supusă avizării Consiliului Tehnico-Economic al DRDP Iași. Ulterior, „se va întocmi nota de fundamentare pentru aprobarea necesității și oportunității introducerii serviciilor de proiectare în lista obiectivelor de investiții cu finanțare de la bugetul de stat pe anul 2022”, conform răspunsului ministrului”, a mai scris parlamentarul liberal. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Lipsa apei scoate oamenii în stradă; protest în fața Primăriei din Trușești (video)

Vineri, 24 Iunie 2022
1367

Zeci de locuitori ai comunei Trușești au protestat în fața Primăriei din cauza problemelor de alimentare cu apă. De câteva luni, oamenii beneficiază de serviciu numai două-trei zile...

Bărbat acuzat că a încercat să violeze două femei de 92 și 77 de ani

Vineri, 24 Iunie 2022
508

Un bărbat de 58 de ani, din comuna Suharău, a fost reținut pentru 24 de ore, joi, fiind acuzat de două tentative la viol și furt calificat, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ)....

Șoferi amendați și autovehicule blocate de polițiștii locali

Vineri, 24 Iunie 2022
488

Zece autovehicule de transport pentru persoane și marfă au fost blocate, iar conducătorii auto au fost amendați, în timpul unei acțiuni de verificare a polițiștilor locali, desfășurată...