Senator Cristian Achiței: Scrisoare deschisă către liberali

Senator Cristian Achiței: Scrisoare deschisă către liberali

Am luat act cu surprindere de decizia intempestivă a Biroului Politic Județean al PNL Botoșani, sub îndrumarea și din inițiativa președintelui Costel Șoptică, de a dizolva întreaga structură a partidului la nivelul municipiului reședință de județ. Hotărârea a fost luată în zi de mare sărbătoare creștină, de Sfântul Ioan Botezătorul, bine cunoscut tuturor creștinilor atât pentru botezarea Domnului nostru Iisus Hristos, cât și pentru modul infam în care a fost decapitat.

Decizia BPJ s-a bazat pe motive puerile, brodate artificial, pe modelul teoriilor conspirației, pentru a conduce la concluziile dorite de cei care au vizat decapitarea și preluarea controlului asupra organizației municipale PNL Botoșani.

Prin acest demers autoritar și discreționar, se aruncă la coș întreaga strategie avută în vedere de organizația municipală a PNL și de mine personal, în calitate de președinte ales democratic al acestei organizații, în perspectiva anului electoral 2024, strategie construită pe modelul care a stat la baza succeselor subsemnatului și ale echipelor pe care le-am coordonat, înregistrate fără excepție în campaniile electorale anterioare, inclusiv cele derulate pentru PNL în anii electorali 2016 și 2020.

Implicit, președintele Costel Șoptică își asumă consecințele acestei decizii în plan electoral!

Dânsul cunoaște foarte bine poziția ocupată la nivelul municipiului Botoșani de către PNL, certificată prin sondajele realizate de-a lungul timpului. Prin punerea în practică a unei strategii optime, corecte din punct de vedere politic - așa cum apreciez că era cea avută în vedere de subsemnatul, împreună cu echipa Organizației Municipale a PNL Botoșani! - scorul electoral al Partidului Național Liberal la nivelul municipiului reședință de județ ar fi trebuit să crească față de nivelul actual cu 5-10 puncte procentuale până la momentul alegerilor europarlamentare din luna iunie. De altfel, prin deciziile adoptate oficial la nivelul Organizației Municipale PNL în luna decembrie 2023, am fixat și ținta concretă, exprimată în număr de voturi, pentru alegerile europarlamentare, aceasta fiind transmisă organizației județene a partidului.

Ca om de partid, mi-aș dori sincer ca decizia surprinzătoare și nejustificată a BPJ de a schimba din temelii traiectoria pe care eu și colegii mei am proiectat întregul an electoral 2024 să se dovedească în cele din urmă corectă, iar rezultatele pe care PNL Botoșani le va obține la europarlamentare aplicând strategiile noilor conducători, în frunte cu președintele Costel Șoptică, să fie mai bune decât cele pe care ni le-am asumat noi oficial în luna decembrie.

Indiferent de scenariul pe care va evolua Partidul Național Liberal la Botoșani, imaginat și transpus în practică de cei care au preluat conducerea organizației municipale, eu îmi voi face întru totul datoria față de partid și voi depune toate eforturile de care sunt capabil pentru atingerea obiectivelor fixate. În acest context, consider de datoria mea să avertizez, inclusiv public, noii factori de decizie asupra nevoii unei analize extrem de profunde în privința oportunității anunțării candidaților pentru poziții publice importante, precum cea de primar al municipiului Botoșani, cu luni bune înainte de momentul alegerilor locale, expunându-i astfel atacurilor adversarilor noștri.

Dragi colegi liberali,

Nu faceți greșeli imposibil de reparat, cu consecințe nefaste, poate chiar dezastruoase, asupra rezultatelor la fiecare dintre cele patru runde de alegeri din acest an!

Nu puneți interesele personale deasupra interesului general al partidului, pentru că riscați să nu vă atingeți nici propriile obiective, dacă partidul nu și le atinge pe ale sale!

Depășiți odată pentru totdeauna paradigma păcătoasă ”foștii” versus ”foștii”, atât de contraproductivă partidului nostru!

Gândiți-vă de două ori înainte de a lua decizii care bucură numai și numai PSD-ul, făcându-i pe mulți să își imagineze existența unor înțelegeri oculte cu pesediștii!

Am încă speranța că mesajul pe care îl transmit va fi recepționat și înțeles corect și că putem creiona împreună, cu reală bună credință, soluțiile optime pentru evoluția Partidului Național Liberal Botoșani în anul electoral 2024.

Senator PNL, ing. Cristian Achiței

(Comunicat senator Cristian Achiței)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
235

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
203

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
39

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...