Dan Șlincu, PSD: „Proiectele de infrastructură mare din regiunea Moldovei, Autostrăzile A7 și A8 sunt prinse în bugetul pentru 2024, alături de alte investiții importante!”

Dan Șlincu, PSD: „Proiectele de infrastructură mare din regiunea Moldovei, Autostrăzile A7 și A8 sunt prinse în bugetul pentru 2024, alături de alte investiții importante!”

Deputatul social-democrat botoșănean Dan Șlincu a transmis că banii alocați bugetului Ministerului Transporturilor în 2024 susțin proiecte a căror valoare ajunge la nivelul record de 81 de miliarde de lei, adică peste 16 miliarde de euro, ceea ce asigură premisele menținerii României în sensul creșterii și dezvoltării economice. Astfel, se finanțează construcția a 710 km de drumuri de mare viteză, modernizarea și electrificarea a 430 de km  de cale ferată, achiziția a 131 de trenuri noi.

„Cel mai important pentru botoșăneni și pentru toți locuitorii din regiunea de nord-est este faptul că finanțările necesare pentru continuarea proiectele de infrastructură strategică din Moldova, Autostrada A8, Autostrada A7 au fost cuprinse în bugetul din acest an. În 3-4 ani, județul Botoșani și toată zona Moldovei pot  recupera decalajele și întârzierile de dezvoltare economică față de celelalte regiuni din țară la capitolul infrastructură de transport. Acest obiectiv se poate realiza cu PSD la guvernare”, a declarat Dan Șlincu.

Anul 2023 a fost primul an de după Revoluție în care Ministerul Transporturilor a cheltuit toți banii care i-au fost alocați la început de an din fonduri europene și a mai obținut în plus încă 500 de milioane euro. De asemenea, în 2023 s-a înregistrat pentru prima oară un deficit bugetar mai mic decât valoarea investițiilor, adică România s-a împrumutat pentru a se dezvolta, nu pentru a consuma. Anul 2024 va consolida această tendință și va aduce mai multă stabilitate, mai multă încredere, mai multă bunăstare!

„Avansarea lucrărilor de infrastructură rutieră la nivel local și național din ultimii doi ani s-a realizat și datorită modificării legislației de către PSD. Astfel, în loc să tergiverseze și să recurgă la subterfugii pentru a cere despăgubiri în instanță, constructorii s-au mobilizat și nu doar că au făcut eforturi să-și respecte contractele, dar au reușit chiar să termine lucrări în avans”, a subliniat deputatul PSD.

(Comunicat PSD Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
20

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
58

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (299)

astăzi, 08:10
16

Georgică MANOLE: “CU, DE, LA, ÎN, PE, PRIN, SUB, CĂTRE,CONTRA... CĂRȚILOR EPIGRAMIȘTILOR” (Volumul I, Editura Stef, Iași, 2024)Îndelung așteptată, cartea lui Ge...