Salarii mai mari, de la 1 ianuarie, pentru parlamentari, preşedinte şi aleşi locali!

Salarii mai mari, de la 1 ianuarie, pentru parlamentari, preşedinte şi aleşi locali!

Parlamentarii, membrii Guvernului, preşedintele ţării, dar şi aleşii locali au salarii mai mari cu aproape 10% de la 1 ianuarie, şeful statului ajungând la 24.960 de lei, iar premierul la 23.920 de lei. Patriarhul Daniel va încasa lunar o sumă similară.

Cel mai mare salariu de politician rămâne cel al şefului statului, Klaus Iohannis. În urma creşterii salariului minim, indemnizaţia netă a preşedintelui a ajuns la 24.960 de lei, cu 2.160 de lei mai mult faţă de cât a încasat în 2018.

A doua indemnizaţie ca valoare e cea a prim-ministrului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a şefului Senatului. Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu vor avea o leafă de 23.920 de lei lunar, în timp ce viceprim-miniştrii, cum e cazul Graţielei Gavrilescu, Anei Birchall şi Viorel Ştefan, vor avea o indemnizaţie netă de 22.256 de lei, cu aproape 2.000 de lei mai mult decât aveau, scrie adevarul.ro.

O indemnizaţie similară cu a lui Liviu Dragnea, adică 23.920, va avea şi Patriarhul Daniel, acesta fiind asimilat ca remunerare cu şefii Parlamentului. Mitropoliţii, la fel ca şi arhiepiscopii, vor avea indemnizaţii nete de 21.840 de lei, adică asemănătoare cu cele ale miniştrilor din Guvernul Dăncilă. De asemenea, episcopii vor avea o leafă de 19.552 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vine vacanța de 6 zile! Guvernul oferă o zi în plus pentru a face ”punte” între 1 Mai și Paști

astăzi, 13:40
13

Această decizie a fost luată având în vedere importanța religioasă și tradițională a Paștelui Ortodox, care cade în acest an pe 5 mai, aceeași săptămână cu una dint...

Botoșănean ridicat de acasă în cătușe și dus într-o celulă din Penitenciar!

astăzi, 12:33
175

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Flămânzi au identificat un bărbat, din orașul Flămânzi, pe numele căruia era emis de către Judecătoria Botoșani un mandat de execu...

Lucian Trufin, PSD: „Voi continua dezvoltarea județului Botoșani prin experiența de 20 de ani în administrație publică, cu susținerea echipei PSD”

astăzi, 12:02
50

„Le mulțumesc botoșănenilor care au semnat pentru susținerea candidaturii mele la Președinția Consiliului Județean. În această campanie de strângere de semnături, am realiza...