PSD Botoșani a validat lista de candidați pentru Parlamentul României! (foto)

Președintele organizației, Doina Federovici, va deschide lista PSD pentru Senat, în timp ce președintele Agenției Naționale pentru Sport, multipla campioană Elisabeta Lipă, va fi pe primul loc la Camera Deputaților, urmată de prim-vicepreședintele organizației, Marius Budăi.

„Ca de fiecare dată, PSD Botoșani propune pentru Parlament candidați respectabili, profesioniști și performanți în domeniilor lor de activitate. Și de această dată avem o bună reprezentare a doamnelor pe locurile eligibile de pe listele noastre. Totodată, vedem în această perioadă că PSD este singurul partid care tratează cu seriozitate guvernarea țării. Chiar în aceste zile în care celelalte partide nu mai știu cum să destabilizeze guvernul și economia, premierul Marcel Ciolacu a luat măsuri de sprijin pentru fermieri și a anunțat creșterea alocațiilor pentru copii începând cu 1 ianuarie 2025. Așadar, PSD înseamnă stabilitate și guvernare responsabilă în beneficiul cetățenilor. Pentru asta îi îndemn pe botoșăneni să voteze PSD la alegerile parlamentare”, a declarat Doina Federovici.

Nominalizarea Elisabetei Lipă pe prima poziție a listei PSD pentru Camera Deputaților a avut loc după intervenția prim-vicepreședintelui organizației, deputatul Marius Budăi. „Inițial propunerea organizației a fost ca eu să deschid lista PSD pentru Camera Deputaților, dar în momentul în care colega noastră, doamna Elisabeta Lipă, s-a alăturat echipei pentru a candida la Botoșani pe lista PSD, ținând cont că este o mare campioană, am invitat-o să candideze pe locul întâi”, a explicat Marius Budăi.

Prim-vicepreședintele PSD Botoșani îi invită pe botoșăneni să voteze listele PSD pentru alegerile parlamentare, arătând că de fiecare când PSD a condus guvernul, au avut loc creșteri substanțiale ale veniturilor și ale nivelului de trai.

„Aș vrea să le amintesc botoșănenilor că în 2021, cu PNL și USR la guvernare, pensiile au fost înghețate, iar majorarea salariului minim a fost infimă. Apoi PSD  a intrat la guvernare și până în prezent, pensia medie din România a crescut cu peste 70%, iar salariul minim cu peste 60%. Așa a fost mereu când PSD a fost la conducerea țării. Ne-am opus măsurilor de austeritate și am găsit soluții pentru creșterea veniturilor cetățenilor. Prezența PSD la guvernare este garanția creșterii nivelului de trai, în special pentru românii cu venituri mici și medii. Deci, dragi botoșăneni, dacă vă doriți un guvern stabil care crește veniturile și economia, votați PSD”, a spus Marius Budăi.

Listele de candidați ale PSD Botoșani sunt următoarele:

La Senat:

Doina-Elena Federovici, președinte CJ Botoșani, jurist

Alexandra Huțu, deputat, licențiat și Master în Științe administrative, licențiat în Drept

Constantin-Cristian Nistor, administrator public al Județului Botoșani, inginer electroenergetician

Maria-Cristina Bălăucă, profesor de fizică / inspector școlar general adjunct ISJ Botoșani

Remus-Dan Dulgheru, șef reprezentanță Registrul Auto Român Botoșani, inginer transporturi și autovehicule rutiere

La Camera Deputaților:

Elisabeta Lipă, președinte Agenția Națională pentru Sport, profesor de Educație fizică și sport

Marius-Constantin Budăi, deputat, economist

Mircea-Andrei Magdalena, administrator public Primăria municipiului Botoșani, jurist

Florin-Alexandru Gavril, consilier de stat, licențiat în Drept, licențiat și master în Științe administrative

Dana Bețenchi, medic stomatolog

Andrei Aroșculesei, fermier, inginer agronom

Vasile-Lucian Florea, profesor de Istorie

Ciprian Manolache, profesor de Limba și literatura română, inspector școlar general adjunct ISJ Botoșani.

(Comunicat de presă PSD Botoșani)














 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Județean de Excelență Botoșani organizează testare pentru admiterea în anul școlar 2024-2025!

astăzi, 20:40

Testarea elevilor va avea loc sâmbătă aceasta, pe data de 12 octombrie 2024, la ora 9:00. Elevii vor trebui să fie prezenți în sala de examen între orele 8:30 - 8:45. Centr...

AJPIS: Bani în avans pentru persoanele cu nevoi speciale din Botoșani!

astăzi, 20:05

Suma totală platită este  de 10.754.639  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Ansambluri folclorice din țară, Ucraina și Republica Moldova, pe scena unui festival dintr-o localitate din Botoșani!

astăzi, 19:27

Evenimentul, programat pentru 13 octombrie 2024, marchează o revenire mult așteptată, ediția anterioară având loc în 2009. Această reluare a festivalului aduce și o noutate: evenime...