Promovări în PSD: Ce funcție primește botoșăneanul Budăi, după demisia în scandalul ”căminelor groazei”

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, care și-a dat demisia după scandalul azilelor groazei, a fost promovat de PSD. Printre avantajele funcție de președinte de comisie se numără o indemnizație majorată, un birou spațios, și personal aflat în subordine.

Promovări în PSD: Ce funcție primește botoșăneanul Budăi, după demisia în scandalul ”căminelor groazei”

 Marius Budăi  Foto: Inquam Photos / George Calin

Budăi devine președinte al Comisiei de Administrație din Camera Deputaților. Decizia a fost luată sâmbătă, la reuniunea grupurilor parlamentare ale PSD.

Șefia Comisiei de Administrației a rămas vacantă după ce deputata Simona-Bucura Oprescu, fosta președintă a comisiei, a devenit ministrul muncii în guvernul Ciolacu.

Marius Budăi a fost implicat în două scandaluri majore ca ministru al muncii. Prima dată a fost acuzat de o colegă de partid că a sunat-o la două noaptea pentru a-i face propuneri indecente. Partidul și Marcel Ciolacu l-au apărat pe Marius Budăi, deși mai mulți deputați și lideri PSD au recunoscut neoficial incidentul, scrie Libertatea. După dezvăluirile Centrului pentru Investigații Media, Buletin de București și ale Centrului pentru Resurse Juridice și ancheta DIICOT privind azilele groazei, Marius Budăi și-a dat demisia din guvern în luna iunie. Gestul a fost catalogat de premierul Marcel Ciolacu drept „un gest de onoare”. 

Demisia ministrului a venit la patru luni de la momentul publicării investigațiilor, dar a apărut în ziua în care DNA a anunțat că face percheziții la funcționari publici dintr-o instituție aflată în subordinea ministerului muncii. Aceștia au fost acuzați că l-au acoperit pe patronului azilelor groazei, Ștefan Godei.

Printre avantajele funcție de președinte de comisie se numără o indemnizație majorată, un birou spațios, și personal aflat în subordine, scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...