Președinte de ședință numit cu „supărări” în plenul CL din Botoșani. „Atâta umilință este prea mult...” (foto, video)

O parte dintre consilierii locali s-au retras „val vârtej” de la ședința de Consiliu Local din cursul zilei de 28 februarie.

Președinte de ședință numit cu „supărări” în plenul CL din Botoșani. „Atâta umilință este prea mult...” (foto, video)

În cadrul ședinței de Consiliu Local al Primăriei municipiului Botoșani, din cursul zilei de miercuri, au fost votate propunerile consilierilor locali pentru președintele de ședință pentru următoarele două luni.

Partidul Național Liberal (PNL) din Botoșani l-a numit pe consilierul Eugen Țurcanu, însă gruparea PSD a intervenit. Deși membrii celor două grupări ar fi căzut de comun acord că este rândul celor de la PNL să aibă un membru în calitatea de președinte, Partidul Social Democrat (PSD) nu și-ar fi respectat cuvântul.

Gabriel Tanasă, din partea Partidului Social Democrat (PSD) din Botoșani, s-a propus pe el pentru funcția de președinte pentru ședințele din următoarele două luni.

Deși inițial s-a decis ca propunerile să fie votate secret, ulterior acestea au fost votate liber, la vedere.

La președintele de ședință este vot deschis. Deci trebuie să supunem la vot cele două propuneri și să fie cel puțin 12 voturi...”, a declarat Oana Chițanu, secretar general în cadrul Primăriei municipiului Botoșani.

„Grupul PNL se retrage de la vot”

Formațiunea politică PNL a refuzat să mai rămână în sală pentru a vota cele două propuneri și a ieșit „val vârtej” din ședință.

Doamna președintă, grupul PNL se retrage de la vot”, a declarat Maricel Maxim, consilier local din partea PNL.

Și Ada Macovei s-a declarat nemulțumită de felul cum s-a gestionat situația.

Supuneți ce vreți la vot. Dacă nu contează nimic din ceea ce facem noi, deci atâta umilință este prea mult”, a declarat Ada Macovei în cadrul ședinței de CL.

„Vă dorim crini și lalele...”

Propunerea Partidului Național Liberal ca Eugen Țurcanu să fie președintele de ședință în următoarele două luni a fost respinsă cu patru voturi pentru, cinci abțineri și șapte voturi împotrivă. Cealaltă propunere care îl vizează pe Gabriel Tanasă a trecut cu 12 voturi pentru și două abțineri.

Doar consilierii Cătălina Lupașcu și Daniel Botezatu au mai rămas în sală până la finalizarea procedurii de votare.

Vă mulțumim mult pentru susținere. Vă dorim doar crini și lalele”, le-a transmis Cătălina Lupașcu colegilor săi.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
899

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
8999

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1297

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...