Premierul Florin Cîțu a venit în Botoșani, pentru o întâlnire „oarecum administrativă” (video)

Premierul Florin Cîțu a venit în Botoșani, pentru o întâlnire „oarecum administrativă” (video)

Premierul României, Florin Cîțu, a venit vineri în Botoșani, însoțit de președintele Consiliului Județean din Suceava, Gheorghe Flutur, în scopul unei întâlniri cu primari și reprezentanți din județ ai Partidului Național Liberal (PNL). Întrunirea este găzduită în sala „Mihai Eminescu” a Hotelului „Rapsodia”, derulându-se, la ora scrierii prezentei, cu ușile închise.

Deși această perioadă este una electorală pentru prim-ministru, aflat în postura de candidat la președinția PNL, iar în sală s-au regăsit doar edili liberali, oficialul a precizat că discuțiile sunt „oarecum” de natură administrativă.

„Este vorba despre resursele de finanțare de anul acesta din buget, PNRR (n.r.: Planul Național de Redresare și Reziliență) și fonduri europene. De fapt, în anii următori. E o întâlnire pe care am programat-o din scurt, oarecum administrativă. Oamenii trebuie să știe exact ce surse de finanțare sunt, la ce să se aștepte, pentru că în trecut primarii luau proiecte și le puneau la toate: la fonduri europene, la buget și era un fel de pescuit. Vrem să ne asigurăm că se facem programare”, a afirmat Cîțu.

De menționat este că președintele filialei din județ, Costel Șoptică, este absent. Noul lider al Organizației Municipale a PNL din Botoșani, Cristian Achiței, și prefectul Dan Nechifor, candidat la conducerea Organizației Județene, sunt prezenți. Cei doi din urmă au declarat public, recent, că îl susțin pe Florin Cîțu la șefia partidului.

Ședința din Hotelul „Rapsodia” ar urma să fie încheiată în jurul orei 13:00.



 

 

Spune-ne opinia ta