Deși nu a fost așteptat de actualul lider al PNL Botoșani, Cîţu neagă producerea unei rupturi în partid

Deși nu a fost așteptat de actualul lider al PNL Botoșani, Cîţu neagă producerea unei rupturi în partid

Premierul României, Florin Cîţu, candidat pentru funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL), a declarat vineri, în cadrul unei conferințe de presă susţinute în Botoșani, că alegerile interne nu generat o ruptură în interiorul partidului.

Potrivit acestuia, modificările pe care formațiunea le va suporta în această perioadă au menirea de a-i reconfigura rolul pe scena politică în următorii ani.

Nu este o ruptură. PNL este un partid puternic şi după alegeri va fi şi mai puternic. Veţi vedea. De fapt, despre asta este vorba în aceste alegeri. De fapt, definim rolul PNL pe scena politică din următorii ani din România”, a spus Cîţu.

Premierul Florin Cîţu a avut o întâlnire cu primarii liberali din judeţul Botoşani, la care au luat parte inclusiv șeful Consiliului Județean din Suceava, Gheorghe Flutur, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, prefectul Dan Nechifor și managerii mai multor instituţii deconcentrate, afiliați.

Cîțu a declarat că discuțiile au fost de natură „oarecum” administrativă, evoluând pe tema investiţiilor prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu finanţare europeană sau cu finanţare din bugetul de stat. Întrevederea a avut loc cu o zi înainte de Conferinţa Judeţeană de alegeri a PNL Botoșani. Ședința s-a desfăşurat cu uşile închise.

De menționat este că preşedintele filialei PNL, deputatul Costel Şoptică, a lipsit. El candidează pentru un nou mandat de președinte al organizației județene și îl susține pe Ludovic Orban în cursa spre șefia centrală.

 

Spune-ne opinia ta