PNL Botoșani: Eficientizăm controalele vamale - Birourile vamale vor fi dotate cu scanere performante

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu 26 de sisteme performante de scanare, care vor fi montate la începutul anului viitor.

PNL Botoșani: Eficientizăm controalele vamale - Birourile vamale vor fi dotate cu scanere performante

Contractul pentru achiziția a 26 sisteme noi de scanare pentru Autoritatea Vamală Română este semnat.

Echipamentele vor permite verificarea mai rapidă și mai precisă a conținutului mijloacelor de transport, inspectarea coletelor și a containerelor urmând să se facă fără deschiderea lor. Astfel, se vor putea efectua verificări mai detaliate ale mărfurilor care intră și ies din țară, asigurându-ne că bunurile sunt declarate corect și că reducem tentativele de fraudă.

Prin acest proiect PNL, autoritățile vor lupta mai eficient cu evaziunea, iar cei care tranzitează vămile românești vor aștepta mai puțin. Finanțarea este asigurată din bugetul național și din fonduri provenite din PNRR.

”De astăzi intrăm în linie dreaptă în lupta noastră cu eradicarea fenomenelor ilicite și în direcția modernizării și îmbunătățirii sistemului vamal, cu accent deosebit pe consolidarea eforturilor de combatere a contrabandei. Lipsa de scanere din punctele de intrare și ieșire din țară aduce un prejudiciu uriaș bugetului de stat. Alături de introducerea e-factura, e-sigiliu, și introducerea informațiilor telemetrice în sistemul de e-transport, construim un ecosistem digital robust care să descurajeze orice încercare de fraudă și contraband. Cert este că eforturile de combatere a contrabandei trec la alt nivel de astăzi”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Această măsură vine ca parte a unui efort mai larg de a moderniza infrastructura vamală pentru a asigura o gestionare eficientă a frontierelor în interesul securității naționale și a pentru a consolida mecanismele de combatere a contrabandei și fraudei la frontiere.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
280

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
347

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2408

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...