PNL Botoșani: Eficientizăm controalele vamale - Birourile vamale vor fi dotate cu scanere performante

Birourile vamale de frontieră vor fi dotate cu 26 de sisteme performante de scanare, care vor fi montate la începutul anului viitor.

PNL Botoșani: Eficientizăm controalele vamale - Birourile vamale vor fi dotate cu scanere performante

Contractul pentru achiziția a 26 sisteme noi de scanare pentru Autoritatea Vamală Română este semnat.

Echipamentele vor permite verificarea mai rapidă și mai precisă a conținutului mijloacelor de transport, inspectarea coletelor și a containerelor urmând să se facă fără deschiderea lor. Astfel, se vor putea efectua verificări mai detaliate ale mărfurilor care intră și ies din țară, asigurându-ne că bunurile sunt declarate corect și că reducem tentativele de fraudă.

Prin acest proiect PNL, autoritățile vor lupta mai eficient cu evaziunea, iar cei care tranzitează vămile românești vor aștepta mai puțin. Finanțarea este asigurată din bugetul național și din fonduri provenite din PNRR.

”De astăzi intrăm în linie dreaptă în lupta noastră cu eradicarea fenomenelor ilicite și în direcția modernizării și îmbunătățirii sistemului vamal, cu accent deosebit pe consolidarea eforturilor de combatere a contrabandei. Lipsa de scanere din punctele de intrare și ieșire din țară aduce un prejudiciu uriaș bugetului de stat. Alături de introducerea e-factura, e-sigiliu, și introducerea informațiilor telemetrice în sistemul de e-transport, construim un ecosistem digital robust care să descurajeze orice încercare de fraudă și contraband. Cert este că eforturile de combatere a contrabandei trec la alt nivel de astăzi”, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.

Această măsură vine ca parte a unui efort mai larg de a moderniza infrastructura vamală pentru a asigura o gestionare eficientă a frontierelor în interesul securității naționale și a pentru a consolida mecanismele de combatere a contrabandei și fraudei la frontiere.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
319

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
336

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
205

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...