PNL Botoșani: 33,9 milioane de euro compensații pentru incendii și secetă

România primește sprijin european pentru daunele produse de incendiile și seceta din 2022.

PNL Botoșani: 33,9 milioane de euro compensații pentru incendii și secetă

Comisia Europeană a aprobat solicitarea României privind accesarea de resurse financiare din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), valoarea grantului acordat fiind de circa 33,9 milioane euro.

Această sumă se adaugă celor peste 141 milioane euro atrase de România, până în prezent, din acest Fond.

Secretariatul General al Guvernului are rolul de Autoritate Coordonatoare şi de Management a întregii activități referitoare la accesarea, implementarea și gestionarea ajutorului financiar nerambursabil acordat României din FSUE.

Europarlamentarii PNL continuă să susțină cauzele fermierilor români în forurile de conducere ale UE și să asigure că aceste fonduri vor fi utilizate eficient pentru a reconstrui și a revitaliza zonele afectate din România.

”În sezonul primăvară-vară 2022, România a fost afectată de o secetă severă, cauzată de precipitații reduse care au dus la incendii devastatoare, afectând totodată culturile fermierilor la scară largă. Am susținut și voi susține mereu solidaritatea la nivel european prin măsuri de combatere a situațiilor de urgență. Totodată, acest demers este dovada clară a funcționalităților Politicii de Coeziune la nivelul Uniunii Europene”, Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Perioada de implementare a grant-ului FSUE este de 18 luni de la data aprobării acestuia, iar rambursarea efectivă a cheltuielilor va fi realizată pe baza unui proces de evaluare și verificare a documentelor înaintate de beneficiarii finali, în conformitate cu procedurile de justificare a cheltuielilor din FSUE.

(Comunicat PNL Botoșani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un botoșănean a dat de bucluc după ce i-a mințit pe polițiști!

astăzi, 19:24
312

Echipajele de poliție din Marginea și Gălănești, județul Suceava, au identificat și oprit regulamentar pentru control autoutilitara care se deplasa pe DN17A de pe raza comunei Marginea.Cond...

Intervenție de urgență a pompierilor într-un apartament: Au murit 6 pisici și 3 câini, salvatorii au salvat o pisică și șase porumbei!

astăzi, 17:45
361

O intervenție de urgență a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Suceava s-a desfășurat, duminică în municipiul Suceava.Potrivit plutonier Radu Gabriel din cadrul ISU Suceava...

A plecat la cele veșnice o artistă din Botoșani. ”Ai creat frumusețe toată viața!”

astăzi, 16:16
2447

S-a stins din viață Veronica Mocanu. În urmă cu doar cinci zile își aniversaze ziua de naștere, la împlinirea celor 78 de ani. Tristul anunț a fost făcut de fiul artistei, car...