PNL Botoșani: 33,9 milioane de euro compensații pentru incendii și secetă

România primește sprijin european pentru daunele produse de incendiile și seceta din 2022.

PNL Botoșani: 33,9 milioane de euro compensații pentru incendii și secetă

Comisia Europeană a aprobat solicitarea României privind accesarea de resurse financiare din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene (FSUE), valoarea grantului acordat fiind de circa 33,9 milioane euro.

Această sumă se adaugă celor peste 141 milioane euro atrase de România, până în prezent, din acest Fond.

Secretariatul General al Guvernului are rolul de Autoritate Coordonatoare şi de Management a întregii activități referitoare la accesarea, implementarea și gestionarea ajutorului financiar nerambursabil acordat României din FSUE.

Europarlamentarii PNL continuă să susțină cauzele fermierilor români în forurile de conducere ale UE și să asigure că aceste fonduri vor fi utilizate eficient pentru a reconstrui și a revitaliza zonele afectate din România.

”În sezonul primăvară-vară 2022, România a fost afectată de o secetă severă, cauzată de precipitații reduse care au dus la incendii devastatoare, afectând totodată culturile fermierilor la scară largă. Am susținut și voi susține mereu solidaritatea la nivel european prin măsuri de combatere a situațiilor de urgență. Totodată, acest demers este dovada clară a funcționalităților Politicii de Coeziune la nivelul Uniunii Europene”, Daniel Buda, europarlamentar PNL.

Perioada de implementare a grant-ului FSUE este de 18 luni de la data aprobării acestuia, iar rambursarea efectivă a cheltuielilor va fi realizată pe baza unui proces de evaluare și verificare a documentelor înaintate de beneficiarii finali, în conformitate cu procedurile de justificare a cheltuielilor din FSUE.

(Comunicat PNL Botoșani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
334

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
357

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
216

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...