USR Botoșani: Pierdem din nou bani europeni, iar primarul Cosmin Andrei nu știe cum să-și ascundă neputința

O altă serie de investiții din fonduri europene își pierde finanțarea din cauza lucrărilor întârziate, iar Primăria Botoșani a cerut acordul Consiliului Local pentru acoperirea sumelor necesare din banii botoșănenilor.

USR Botoșani: Pierdem din nou bani europeni, iar primarul Cosmin Andrei nu știe cum să-și ascundă neputința

Sumele se ridică la aproape 5 milioane de lei și trebuie să acopere restul de lucrări ce mai sunt necesare pentru reabilitarea și modernizarea grădinițelor nr. 22 și ”Șotron”, dar și pentru amenajarea unei zone de agrement în zona Aleea Nucului nr. 12. 

Cele trei obiective de investiții trebuiau finalizate la 31 decembrie, cu finanțare integral din fonduri europene prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020 însă, nu doar că recepțiile nu sunt făcute, ci, la data la care ne aflăm, mai sunt lucrări de realizat de până la 25%. Modul în care Primăria nu a știut să țină sub control ritmul și calitatea lucrărilor de investiții ne va costa, la acest final de an, o sumă totală de cca 10 milioane de lei. Aceasta pentru că seria de lucrări restante este mai mare, cele de la Teatrul “Mihai Eminescu” fiind “bomboana de pe tort”.

Pentru a nu fi nevoită să returneze integral sumele folosite până acum din banii europeni, ca sancțiune că nu a finalizat lucrările la timp, Primăria Botoșani a solicitat de urgență consilierilor să aprobe cererile de extindere a duratei de implementare, odată cu angajarea plății lucrărilor restante din banii publici ai municipiului. Cu cele 10 milioane plătite ca sancțiune, primăria ar fi putut reabilita alte două grădinițe, întrucât investițiile de la Gradinița “Șotron” au o valoare totală de cca 5,5 milioane de lei!

Și mai rușinos este că primarul Cosmin Andrei încearcă să-și ascundă neputința prin graba cu care a solicita aprobările consilierilor locali și prin nerespectarea procedurilor de ședință. Proiectele de hotărâre, alături de rapoartele și justificările aferente, ar fi trebuit comunicate consilierilor odată cu convocarea ședinței extraordinare din 6 decembrie, adică cu 24 de ore înainte de ședință. În schimb, acestea au fost trimise cu doar o oră înaintea ședinței, și atunci la solicitarea consilierilor USR, cu ignorarea totală a prevederilor legale.

”Cu un primar care calcă în picioare legislația de funcționare a Consiliului Local putem spune că ne-am obișnuit, pentru că așa procedează Cosmin Andrei. Dar aceasta nu ne oprește să spunem public cum pierdem bani din cauza pasului de melc cu care Cosmin Andrei și PSD au condus Primăria Botoșani în toți acești ani.”, declară consilierul local USR, Raluca Curelariu. 

(Comunicat de presă)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mircea Oprea: Cauze nobile servite prost

Marţi, 27 Februarie 2024
46

Proiectul ”Eminescu - o cultură, o rută”, împărțit cu orașul Bălți, ar fi avut menirea dezvoltării ”structurii turistice cu un nou traseu turistic cultural transfrontal...

Autoritățile locale din Coșula, evaluate în privința modului de gestionare a unei situații de urgență

Marţi, 27 Februarie 2024
62

Un nou exercițiu de verificare a modului de gestionare a unei situații de urgență de către autoritățile locale, până la sosirea pompierilor militari, s-a desfășurat, astăzi, la Coșul...

Botoșaniul are mai mulți șomeri decât luna trecută: aproape 1000 de botoșăneni de peste 55 de ani nu au un loc de muncă!

Marţi, 27 Februarie 2024
64

 La sfârșitul lunii ianuarie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 3.792 șomeri( din care 1.799 femei), r...