(P) Ady Hobjilă, candidat USR PLUS pentru CJ: „Educația botoșăneană în subdezvoltare de 30 de ani”

(P) Ady Hobjilă, candidat USR PLUS pentru CJ: „Educația botoșăneană în subdezvoltare de 30 de ani”

Comunicat de presă:

Pentru ca guvernanții și administrațiile locale să vină cu soluții pentru a dezvolta învățământul trebuie să recunoască întâi importanța majoră a educției, înainte de toate.

Toți cei care s-au plimbat pe la guvernare fac parte din vechea clasă politică, au frecventat doar școli-fabrici de diplome pe bani și au făcut avere din afaceri cu statul dintotdeauna. Ei nu reușesc să vadă imortanța educației. Cum să priceapă ei că educația poate salva generații întregi?

Proiectul Ministerului Sănătății pentru începerea noului an școlar, în vreme de pandemie, este la fel de găunos și lacunar ca sistemul de învățământ din România.

Vedem în documentul realizat de Minister, privind normele de funcționare a instituțiilor de învățământ în noul an școlar, un întreg capitol dedicat organizării grupurilor sanitare.

Asta în condițiile în care în Botoșani avem în continuare peste 100 de școli cu toaleta în curte! Cum se vor aplica măsurile de protejare a sănătății copiilor dacă unii nici măcar nu au acces la apă curentă, canalizare și o toaletă decentă?

Nerespectarea regulilor de igienă ar putea duce la transmitere comunitară a virusului Vovid19. Dar ce facem când autoritățile locale NU oferă strictul necesar pentru a proteja sănătatea copiilor în școli? În absența unor grupuri sanitare decente, cum să mai vorbim despre apă, săpun, dezinfectant?

Interesul Ministerului Educației pentru noul an școlar aproape că lipsește, cum să existe performanță când profesorii sunt ignorați sau chiar mai rău, când aceștia sunt total dezinteresați? Despre politizarea învățământului și despre masa largă a profesorilor putem discuta multe. Aproape jumătate dintre cadre consideră școala doar ca locul unde au un simplu job, fără implicare majoră doar cu respectarea fișei postului, fără empatie pentru copii, neinteresați de rezultatele copiilor, doar cu așteptarea zile de salar și a vacanțelor în care să poată pleca în concedii pe vaucerele primate de la stat. Învățămîntul românesc a fost politizat în așa hal încât doar vreo jumătate din profesori NU se mai pot numi dascăli adevărați. Găsești acum în învățământ ca profesor tot ratatul din neam de politician, cu niște studii superioare făcute pe bani, care după multe eșecuri în domeniul privat din economia reală, și-a găsit postul călduț din învățământ.

Apoi stai și te întrebi de ce în Botoșani doar un procent de 50% din elevii care termină clasa a VIII-a reușesc să ia și BAC-ul, de ce Botoșaniul e în top 3 la abandonul școlar?

Aici suntem astăzi, cu mai puțin de o lună de zile înainte de noul an școlar. Avem deja premisele unui nou an eșuat din cauza unei guvernări care nu pricepe rolul educației în dezvoltarea copiilor și a societății.

Mulți vor spune cele prezentate aici sunt doar gânduri de campanie. Nu ele sunt adevăruri crunte de care ne lovim în educația botoșăneană.

De noi depinde să-i înlăturăm. Stă în puterea fiecăruia dintre noi să rupem cercul vicios care ne ține educația în subdezvoltare de 30 de ani. Impostura și hoția celor aflați la guvernare ori în administrația locală ne-au adus aici. Din toamnă avem șansa de a rupe cercul vicios. Alianța USR PLUS este pregătită să guverneze la nivel central și local.

Ady Hobjilă

Candidat USR PLUS pentru

Consiliul Județean Botoșani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marius Croitoru se implică în războiul LPF - FRF, înainte de meciul cu Craiova

astăzi, 15:05
122

FC Botoșani se pregătește de duelul cu Universitatea Craiova, iar Marius Croitoru pune presiune pe arbitraj. Acesta solicita implementarea VAR, după ce Justin Ștefan a spus că Răzvan Burleanu a...

Copil în vârstă de 4 ani, găsit inconștient la o grădiniță din Capitală

astăzi, 11:57
612

În sectorul 1 al Capitalei un copil a fost găsit inconștient de îngrijitoarele grădiniței, informează România TV.Personalul grădiniței a găsit copilul inconștient și a ...

4 martie în Istorie: Peste 2000 de țărani răsculați atacau Botoșaniul în 1907

astăzi, 09:50
494

Ultima mare răscoală țărănească din Europa avea să zguduie din temelii România anului 1907.Apăsați de o sărăcie cumplită, furați de moșieri și arendași, păcăliți la î...