Orban, la Botoșani: Niciun primar nu are nicio datorie faţă de premier dacă i se aprobă vreun proiect (video)

Orban, la Botoșani: Niciun primar nu are nicio datorie faţă de premier dacă i se aprobă vreun proiect (video)

Primarii liberali care beneficiază de finanţări guvernamentale nu au obligaţii faţă de premierul Florin Cîţu, a afirmat, joi, în timpul unei vizite în județul Botoşani, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Ludovic Orban.

Acesta a precizat că „acordarea finanţărilor guvernamentale nu se poate face decât în baza legii”, subliniind că „oricine promite finanţări pentru acordarea voturilor încalcă legea”.

Orice fel de procedură de finanţare a unor proiecte de investiţii, indiferent că este vorba de finanţare prin PNDL, finanţare prin Compania Naţională de Investiţii sau Fondul de Mediu sau alte finanţări guvernamentale, se derulează în conformitate cu procedurile legale. Sunt convins că, dacă i s-a aprobat un proiect unui primar al PNL, aprobarea acelui proiect s-a făcut în conformitate cu prevederile legale. Ca atare, niciun primar nu are nicio datorie faţă de premier dacă i se aprobă vreun proiect. (...) Acordarea finanţărilor guvernamentale nu se poate face decât în baza legii şi oricine promite finanţări pentru acordarea voturilor încalcă legea, iar eu sunt convins că majoritatea membrilor PNL, al delegaţilor care vor participa la congres vor alege în funcţie de candidat", a explicat Orban.

El a adăugat că alegerile interne din PNL nu au fost tranşate, arătând că opţiunea unui lider de filială nu reprezintă poziţia tuturor membrilor organizației respective.

 

 

Spune-ne opinia ta