Nicolae Ciucă la Botoșani, discurs de susținere pentru Valeriu Iftime. „Dumneavoastră v-ați lăsat prins în undiță” (video)

Valeriu Iftime a dezvăluit în fața colegilor de partid cum a intrat el în PNL și ce condiții i-a impus președintelui de partid la nivel național pentru venirea sa în lumea politică.

Nicolae Ciucă la Botoșani, discurs de susținere pentru Valeriu Iftime. „Dumneavoastră v-ați lăsat prins în undiță” (video)

   Foto: Știri Botoșani/Florin Timofte

Vineri seară, la Casa Lux, a avut loc un eveniment politic în prezența președintelui de Senat Nicolae Ciucă, care este și președintele Partidului Național Liberal (PNL). În cadrul evenimentului au fost prezentate candidaturile lui Valeriu Iftime pentru președinția Consiliului Județean și cea a lui Cătălin Flutur pentru funcția de primar al municipiului Botoșani.

„Nu se dau goluri din spatele porții, cum nu se dau goluri din tribună”

Cel care a luat cuvântul în debutul evenimentului a fost chiar președintele de partid la Botoșani, omul de afaceri Valeriu Iftime, care a dezvăluit cum a intrat el în politică.

Valeriu Iftime a declarat că a fost convins de președintele Consiliului Județean (CJ) din Bihor, Ilie Bolojan, care a ajuns și el la Botoșani, să intre în politică.

Intrarea mea în politică are un curs cumva mai atipic. Am avut o discuție la un moment dat cu domnul președinte Ilie Bolojan, care mi-a spus «dacă vrei să faci ceva, implică-te. Nu se dau goluri din spatele porții, cum nu se dau goluri din tribună. Vin-o, ai tot ce-ți trebuie, dar îți trebuie nervi, multă muncă și vei reuși.» Domnul Bolojan m-a trimis în repriza a doua la domnul Nicolae Ciucă, care mi-a dat ultima lovitură. Mulțumesc că ați făcut asta. Mă simt mai responsabil, mă simt mai plin”, a declarat Valeriu Iftime, președintele PNL la nivelul județului Botoșani.

La un moment dat în discursul său, Valeriu Iftime a făcut o analogie cu „pescuitul”, în sensul că și el a venit în PNL prin această „metodă”. La acest aspect, Nicolae Ciucă a spus că „de data asta eu am fost pescarul și dumneavoastră v-ați lăsat prins în undiță.”

Piesa de rezistență în această ecuație ar fi fost tocmai Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

„Sigur că am avut pe cineva care a știut cum să nădească locul, domnul președinte Ilie Bolojan...”, a declarat Nicolae Ciucă, președintele Senatului și al Partidului Național Liberal.


„Intrarea mea în politică are puncte de rezistență și am trei elemente”

În viața politică pe care a început-o în urmă cu mai bine de o lună de zile, Valeriu Iftime se bazează pe trei puncte forte ale sale. Și anume: familia, proiectul economic și proiectul sportiv.

„Intrarea mea în politică are puncte de rezistență și am trei elemente. Am o familie minunată, o soție pe care o iubesc și acum și cu care am trăit peste 40 de ani toate cele frumoase ale vieții. Am doi copii ingineri, am două nurori medic, patru nepoate care viețuiesc în Botoșani și copiii mei lucrează în Botoșani, produc în Botoșani și sunt copiii care țin la acest județ. Când mă gândesc la copiii mei și la nepoatele mele îmi aduc aminte de ce a spus domnul Bolojan, că «dacă vrei să faci ceva fă-o pentru tine, pentru copiii tăi și pentru oamenii din zonă»”, a declarat Valeriu Iftime despre primul element important.

De asemenea, Iftime a vorbit și despre reușita pe plan economic. În 1992 a pus bazele grupului de firme Elsaco, alături de trei colegi asociați. La mai bine de 30 de ani de la înființare, blocul de companii la care a fost acționar este cel mai mare jucător pe piața energiei urbane din România.

Anul trecut, grupul de firme Elsaco a virat la bugetul de stat 25 de milioane de euro. Acest proiect economic de succes l-am lăsat în urmă”, a completat Valeriu Iftime.

Al treilea proiect important este cel al echipei FC Botoșani pe care a preluat-o în 2004.

În 2004 când am intrat în chestiunea asta era momentul în care Cătălin Flutur câștiga primul său mandat. Eram în Liga a 2-a. Dacă ar fi știut cineva că peste 10 ani vom fi în Liga 1, că vom juca într-o cupă europeană... Pe acești trei piloni cred că trebuie să mă prezint în fața dumneavoastră că am încrederea și vă cer încrederea că pot să încep un proiect politic, un nou început, o șansă la dezvoltare”, a conchis Valeriu Iftime.

Nicolae Ciucă l-a asigurat pe Valeriu Iftime de toată susținerea sa. În discuțiile pe care le-au purtat înainte de anunțul oficial că omul de afaceri Valeriu Iftime a intrat în PNL Botoșani și preia frâiele partidului, Valeriu Iftime i-a impus niște condiții președintelui PNL la nivel național.

Valeriu Iftime i-a spus lui Nicolae Ciucă faptul că intră în PNL doar cu condiția de a avea o echipă care să îl reprezinte și să reprezinte Botoșaniul. Ceea ce înseamnă oameni noi.

În tot acest demers, atunci când l-am rugat pe domnul Iftime să se gândească și să intre în politică am avut discuții pe cât se poate de aplicate pe ceea ce este de făcut, iar domnia sa a zis «domnule președinte, intru în politică dacă putem să avem o echipă care să mă reprezinte și să ne reprezinte, dacă avem sprijinul și deschiderea pentru proiectele pe care ni le asumăm»”, a declarat Nicolae Ciucă.









 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
926

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9144

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...