Mihaela Huncă, deputat Pro România, către Ludovic Orban: Protejați copiii și nu mai organizați alegeri în școli!

Mihaela Huncă, deputat Pro România, către Ludovic Orban: Protejați copiii și nu mai organizați alegeri în școli!

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Ludovic Orban, Mihaela Huncă, deputat Pro România, cere să nu se mai organizeze alegeri în școli. 

“Domnule Prim Ministru,

Protejați copiii și nu mai organizați alegeri în școli!  În România guvernată de liberali, școlile sunt sigure numai pentru organizarea alegerilor.

A explodat numărul infectărilor cu Covid-19 în România! Majoritatea specialiștilor spun că nu teatrele, nici restaurantele, ci alegerile au cauzat numărul mare de infecții.

Vă rog respectuos domnule prim ministru să nu repetați același scenariu în decembrie! Din păcate, aici nu nu este vorba de declarații politice când cifrele vorbesc de la sine. Organizând alegeri ați pus în pericol în mod real sănătatea și viața a mii de români. Mai grav, organizând scrutinul în școli, ați paralizat practic activitatea unităților de învățământ cu cîteva zile înainte și după alegeri. La două săptămâni după organizarea secțiilor de votare în școli, unitățile de învățământ au căzut pe rînd, s-au închis una după alta din cauza infectărilor în rândul elevilor și al cadrelor didactice, intrând în scenariul roșu. Vă reamintesc că școala are cu totul alt rol decât acela de a fi un mijloc al păstrării puterii cu orice preț, găzduind în plină pandemie secțiile de votare. Afirm cu toată responsabilitatea că nu am văzut din partea Guvernului atâta grijă pentru a asigura sănătatea elevilor, a profesorilor, a dotărilor necesare pentru ca procesul de învățământ să decurgă cât de cât normal în condiții de pandemie, cât pentru organizarea alegerilor. Directorii de școli nu au fost niciodată întrebați de ce au nevoie ca elevii să poată învăță în deplină siguranță. Nu, ei au fost și sunt presați și obligați să  pună la dispoziție spații și dotări pentru organizarea de secții de votare în școli. Lăsați școlile, atâtea câte au mai rămas, să-și vadă de educația copiilor noștri. Nu mai organizați alegeri în unitățile de învățământ! Nu mai riscați sănătatea copiilor și a profesorilor.

Și nu uitați: în măsura în care explozia infectărilor de după alegeri era absolut previzibilă, cineva va răspunde până la urmă pentru facilitarea cu bună știință a răspândirii bolii!”, se precizează în scrisoarea deputatului Pro România de la Botoșani, Mihaela Huncă, adresată premierului Orban.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) ICE IT Solutions angajează

astăzi, 13:44
88

Echipa ICE IT Solutions este o echipa dinamică și în plină dezvoltare și are nevoie de oameni capabili, așa cum sperăm să fii și tu!Ice Computers are o experință de peste 20 ani &i...

Bărbat găsit mort la stâna unde lucra

astăzi, 08:12
626

Un bărbat de 68 de ani a fost găsit fără suflare la o stână din judeţ. Acesta lucra ca cioban la o stână din comuna Hilişeu Horia.Descoperirea a fost făcută de unul din cole...

VERSURI DIN STRADĂ: Zbor de o zi. De Silvia Mihăilescu

Marţi, 11 Mai 2021
185

La fel ca în fiecare seară, atât timp cât ajung pe adresa de mail a redacției noastre, vom încerca să publicăm câte o poezie.  Vă dorim lectură plăcută.*...