Marius Budăi: Sub nicio formă nu susținem majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani

Marius Budăi: Sub nicio formă nu susținem majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, că PSD „sub nicio formă” nu susține majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. El a spus că înainte de orice discuție trebuie „să ne ocupăm de speranța de viață sănătoasă”.

Ministrul a subliniat că speranța de viață în Occident e mai mare decât în România.

„Susțin și susținem împreună – PSD – că întâi trebuie să ne ocupăm de speranța de viață a românilor, mai ales de speranța de viață sănătoasă”, a declarat Budăi, conform Digi24.

Referindu-se la egalizarea vârstei de pensionare în cazul femeilor cu bărbații la 65 de ani este un lucru asumat în PNRR, iar cei care au trecut acest aspect în PNRR „nu s-au gândit la oameni”: „Discutăm de seniori, despre cifre, dar nu discutăm despre oameni cu adevărat, despre ce simt ei când aud astfel de discuții și când văd cum demnitari ai statului angajează în numele României tot ce ei au muncit”.

Budăi a subliniat că din „considerente obiective”, PSD nu susține creșterea vârstei de pensionare peste 65 de ani. El a adăugat că legea actuală din România nu oprește niciun cetățean român să lucreze peste 65 de ani dacă dorește.

„De ce să schimbăm un lucru bun care funcționează doar pentru că unii îi urăsc pe cetățenii români?”, a întrebat retoric Budăi.

Pensia e un drept, așa cum și dreptul la muncă e un drept, a subliniat ministrul Muncii.

 

Spune-ne opinia ta