Marius Budăi: Se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim

Marius Budăi: Se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim

Creșterea salariului minim este obligatorie pentru ca românii să poată pune o pâine pe masă, spune ministrul Muncii, într-un interviu exclusiv pentru Digi24.

Marius Budăi: Contextul economic și social, repet, impune acest lucru. Cred că se impune să luăm măsura de majorare a salariului minim. Repet, impune și contextul economic și cel social. Repet, înțeleg ceea ce spune mediul de afaceri, dar trebuie să înțeleagă și dumnealor că și angajații trebuie să își plătească utilitățile ca și ei, trebuie să își ducă copiii la școală și trebuie să își hrănească copiii. Am pornit din această săptămână în Comisia de Dialog Scial din cadrul Ministerului Muncii primele discuții cu mediul de afaceri și cu angajatorii, cu partenerii, cu angajații, scuzați-mă, cu partenerii sociali. Sper să avem câteva concluzii, după care să trecem cu discuțiile către Consiliul Național din partid, acolo unde este și domnul prim-ministru, dar și colegii mei, miniștrii, și să avem discuțiile până la capăt, astfel încât să putem lua o decizie care să fie predictibilă de la 1 ianuarie. Repet, nu intervenim din timpul anului, pentru a se putea construi, pentru a se putea construi și bugetele de anul următor și planurile de business pe anul următor.

- Se mai poate merge pe varianta vehiculată de 3.200 sau rămânem la 3.000?

Marius Budăi: Propunerea Partidului Social Democrat pentru măsurile din această iarnă, pe lângă creșterea pensiilor, este de 3.000 de lei și cu cei 200 de lei scăzuți din taxare, adică sub 2800 taxați și 200, nu. Este clar un impact pozitiv, și asupra angajaților și chiar asupra angajatorilor, pentru că noi, cu toții, și în special angajatorii se plâng de lipsa forței de muncă, nu putem să... nu putem, efectiv nu se poate, nu se poate trăi cu salariu minim în România.

- Și domnul Paul Stănescu spunea că e nevoie de o decizie foarte rapidă în coaliția de guvernare. Credeți că în următoarea ședință s-ar putea trata acest subiect și chiar lua o decizie?

Marius Budăi: Dacă Secretarul General al Partidului Social Democrat, știu și eu că a zis așa ceva, a comunicat acest lucru, eu cred că este în acord cu președintele partidului, sunt sigur că președintele PSD va propune în următoarea ședință această discuție, în cadrul coaliției.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii vor putea da amenzi de circulație cu ajutorul unei rețele de sute de camere video, au votat senatorii

astăzi, 19:45
50

Traficul rutier pe drumurile publice din România va fi monitorizat, peste câțiva ani, printr-un sistem integrat, numit e-SIGUR, iar în cazul încălcării regulile de circ...

Profesoară din Botoșani, participantă la un atelier internațional pe teme de protecție a consumatorilor

astăzi, 19:15
51

Timp de trei zile (18, 23, 25 noiembrie 2022) - doamna profesoară Carmen Silvia Ciobanu reprezentant al Asociației pentru Consumatori Botoșani a participat la Atelierul internațional online Consti...

Primarii de sector și ai municipiilor reședință de județ vor avea acces la informații de securitate națională

astăzi, 18:33
37

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat luni actul normativ pentru modificarea şi completarea art. 11 din Legea nr. 51/1991 privind securitatea naţională a României, prin care primarii de se...