Începe traseismul. Un ex-social-democrat din CJ a trecut la Pro România și intră în cursa pentru Primăria municipiului Botoșani

Începe traseismul. Un ex-social-democrat din CJ a trecut la Pro România și intră în cursa pentru Primăria municipiului Botoșani

Un vicepreședinte al Consiliului Județan, actualmente ex-social-democrat, este candidatul Pro România la funcția de primar al municipiului Botoșani, anunță Mihaela Huncă, lidera organizației județene.

Este vorba despre Liviu Toma, care a părăsit PSD, organizație din care a făcut parte vreme de circa 16 ani, pentru a adera la Pro România, și a îmbrățișat ideea de a deveni edil-șef al municipiului-reședință de județ, înlocuind-o astfel pe candidata inițială a filialei, Mihaela Stoiciuc Vasilică. Cea din urmă nu părăsește, însă, organizația.

Mutarea politică nu reprezintă tocmai o surpriză pentru scena politică botoșănenană în perioadă electorală, fiind vehiculată de câteva luni această trecere a lui Toma de la PSD la Pro România, Huncă transmițând în mod public încă din luna februarie că venirea lui la partid nu era negociată la vremea respectivă, dar era privită cu ochi buni de partidul condus de către Victor Ponta.

„Motivele pentru care am plecat din PSD sunt multe și cred că am tot amânat această plecare pentru că am crezut că se va schimbă ceva. Am aproape 16 ani de când fac parte din acest partid, am crescut politic în PSD, am avut oameni de valoare alături de la care am avut ce învața și am fost o echipa mereu. Sunt cel puțin doi ani de când lucrurile s-au schimbat și echipa înseamnă doar câțiva, iar acest lucru îl simt și alți colegi din PSD, dar parcă a devenit o frică să se spună ce gândești în interiorul partidului că imediat ești marginalizat sau exclus fără se se țînă cont dacă ai adus plusvaloare cândva partidului. Eu nu sunt un tip conflictual , sunt un om de echipa dar nu poți rămâne acolo unde nu mai ești dorit, iar dacă studiile, experiența, seriozitatea, perseverența, diplomația, verticalitatea nu mai sunt valori pentru un om care poate face ceva pentru cetățenii acestui județ, atunci consider că este mai bine să mă retrag din acest partid deși am luat greu această hotărâre. Consider că am puterea și forța de a face echipa în politică și administrație in continuare, pentru a reuși să facem tot ce este necesar pentru acest județ. Iar dacă în acest partid Pro România, valorile adevărate sunt apreciate, atunci înseamnă că pot să mă alătur lor și să încercam să facem o altfel de politică. Avem nevoie de oameni cu experiența din toate domeniile că să putem face mai mult, trebuie să putem lasă orgoliile deoparte și să facem echipa indiferent de culoarea politică pentru a face traiul mai bun cetățenilor acestui județ”, a explicat Liviu Toma.

Huncă a scris și un mesaj de susținere a noului candidat anunțat pentru Primăria municipiului Botoșani, pe care l-a postat pe Facebook.

„PRO România se ține de cuvânt și aduce în fața alegătorilor oameni integri, cu experiență politică și profesională care să schimbe soarta municipiului.

Botoșănenii au nevoie de un primar care să cunoască problemele orașului și care să își pună toată experința în slujba alegătorilor. Pro România este partidul în care domnul Toma Liviu Constantin poate lucra cu adevărat la soluționarea problemelor botoșănenilor și știe exact ce are de făcut.

A venit timpul ca Botoșaniul să nu mai fie orașul izolat din cauza infrastructurii precare.

A venit timpul ca în Botoșani, traficul să fie unul sigur, fără ca tramvaiul să deraieze lunar.

A venit timpul ca Botoșaniul să redevină un centru  cultural atractiv, o destinație turistică prioritară și un oraș atractiv pentru investitori. Alături de echipa Pro România, domnul Toma Liviu Constantin se pune în slujba cetățenilor municipiului, pentru o altfel de politică în care cetățenii decid obiectivele oamenilor pe care i-au votat!

Noi suntem PRO România și ținem doar cu România!”, a scris Huncă pe Facebook.

Și lidera organizației Pro România din Botoșani a trecut prin PSD înainte de a ajunge în filiala lui Ponta, mandatul de deputat obținându-l ca membru social-democrat, la care nu a renunțat, după părăsirea PSD din 2018.

(R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
118

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
469

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
178

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...