Comunicat:
Mai avem nevoie de profesori? Când se va da concursul pentru titularizare? Ce fac miile de absolvenţi care s-au pregătit pentru concursul de titularizare şi pentru definitivare în învăţământ? Vor trebui să plece la cules de sparanghel sau de căpşuni în străinătate, sau vor reuşi să-şi găsească aici, în România, locul de muncă pentru care s-au pregătit?
Situaţia examenului de titularizare din acest an constituie o preocupare firească pentru o parte din tinerii profesori şi mii de absolvenţi, viitori profesori care acum nu pot face nicio predicţie pentru viitorul lor profesional.
'Observ că, din nou, de la nivelul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, nu vin decât informaţii evazive despre acest subiect. Ce ar trebui să înţeleagă miile de absolvenţi, care, în mod normal ar completa corpul cadrelor didactice din România, din informaţia seacă, aşa cum apare ea pe site-ul ministerului: examenele de titularizare şi pentru definitivare în învăţământ, precum şi pentru obţinerea gradelor didactice se vor organiza după un calendar comunicat de MEC?
Chiar trebuie bulversaţi toţi actorii sistemului de învăţământ, elevi, părinţi şi profesori? Ce să le spun viitorilor absolvenţi ai universităţilor, viitoare cadre didactice de care avem atâta nevoie? Ce să le răspund celor care mă întreabă care va fi viitorul lor?
Vor trebui să plece la cules de sparanghel sau de căpşuni în străinătate, sau vor reuşi să-şi găsească aici, în România, locul de muncă pentru care s-au pregătit?', sunt întrebările pe care Mihaela Huncă le-a adresat ministrului Monica Anisie.
'Am cerut aşadar, Ministerului Educaţiei şi Cercetării să-mi comunice dacă, în acest an, se vor mai ţine, şi, în ce condiţii, concursurile de titularizare şi pentru definitivare în învăţământ', a încheiat coordonatoarea organizaţiei Pro România Botoşani.
(Comunicat de presă emis de către deputatul Mihaela Huncă, lider al organizației din Botoșani a Pro România)