Florin Cîțu a renunțat la mandat, cu doar câteva minute înainte de votul care cel mai probabil i-ar fi trecut Guvernul

Florin Cîțu a renunțat la mandat, cu doar câteva minute înainte de votul care cel mai probabil i-ar fi trecut Guvernul

Florin Citu și-a depus joi mandatul de premier desemnat, anunțul fiind făcut de Administrația Prezidențială.

Domnul Florin Vasile Citu și-a depus astăzi mandatul de prim-ministru desemnat. Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de această decizie și urmează să facă o declarație de presă în cursul acestei seri", a transmis Administrația Prezidențială.

Decizia a fost luată cu puțin timp înainte de ședința celor două Camere ale Parlamentului, care trebuia să aibă loc la ora 16:00, pentru a da votul de învestitură Cabinetului Citu.

Ulterior, Florin Citu și-a justificat hotărârea pe Facebook, afirmând că gestul sau de a renunta la mandatul de premier desemnat trebuie „interpretat în contextul prin care trece astăzi Români". Astfel, el anunță că rămâne la Ministerul de Finanțe și că Ludovic Orban trebuie să fie premierul României.

Existau șanse foarte mari că noul Executiv să primească voturile necesare învestirii, totuși, Florin Citu a luat o decizie la care nimeni nu se aștepta.

PNL, care s-a ținut mult timp pe poziții declarând că va vota împotriva propriului guvern pentru a fi declanșate alegeri anticipate, într-un final a anunțat că va vota pentru.

Pentru și cu voturile la vedere au anunțat că vor vota și USR, PMP, ALDE, Pro România, UDMR și minoritățile naționale. Chiar și din rândurile PSD erau parlamentari dispuși să treacă Guvernul Citu, deși oficial s-a anunțat că PSD asigura doar prezența, dar nu votează pentru, scrie Ziare.com.

De mai bine de o luna, România are un Executiv interimar, după ce în 5 februarie, la doar trei luni de la învestire, Guvernul Orban a fost demis prin moțiune de cenzură.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
183

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
649

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
243

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...