Dragnea renunta la impozitul pe gospodarie si spune ca salariul minim de 2.000 de lei e "o greseala care s-a rostogolit"

Dragnea renunta la impozitul pe gospodarie si spune ca salariul minim de 2.000 de lei e "o greseala care s-a rostogolit"

Dragnea renunta la impozitul pe gospodarie si spune ca salariul minim de 2.000 de lei e "o greseala care s-a rostogolit"Foto: Ziare.com
Prim-ministrul Mihai Tudose a spus, luni, dupa prima evaluare a Guvernului sau, la doar o saptamana de la instalare, ca vor urma analize lunare.

De asemenea, potrivit premierului, "in fiecare saptamana, vineri, raportul va fi transmis coalitiei, celor doua partide".  Tonul premierului a fost unul pe alocuri ironic si chiar nervos, in raspunsurile date jurnalistilor, cu precadere pe teme economice, arata ziare.com.

Spre exemplu, chestionat cu privire la taxele incluse in programul de guvernare, Tudose a raspuns: "Simularile pe problemele delicate, cum ar fi suprataxa pe impozit si pe cifra de afaceri si pe fum sunt doar simulari, nu s-a luat nicio decizie".

"Nu vom aplica nicio suprataxa pana cand nu vor fi simulari. (...) La asa nivel, simularile nu se fac in 2-3 zile", a subliniat premierul.

Referitor la anuntul facut duminica de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, cu privire la Pilonul II de pensii, premierul a precizat: "Nu se desfiinteaza Pilonul II de pensii. Dna ministru face o analiza asupra gestionarii acestor bani. Sa vedem ce se intampla cu acei bani, unde sunt investiti".

Salariul minim de 2.000 de lei, o greseala rostogolita ce-l infurie pe Tudose

In schimb, prim-ministrul a avut o reactie nervoasa cand a fost intrebat care va fi salariul minim, anul viitor: "Sunteti incredibil! Va referiti la acea cifra de 2.000 de lei care sperie? Deja... la teste, iertati-ma".

La randul sau, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost intrebat apoi de jurnalisti despre nivelul salariului minim si despre taxele incluse in programul de guvernare.

Liderul social-democrat a mentionat ca salariul minim va fi de 1.550 de lei de la 1 ianuarie, iar "salariul minim de 2.000 de lei nu va fi impus de guvern. Dintr-o greseala, s-a rostogolit acest lucru in spatiul public".

"Greseala" rostogolita in spatiul public apare de fapt in noul program de guvernare al PSD - ALDE, cel ce urmeaza a fi aplicat de Guvernul Mihai Tudose.

"Nivelul salariului minim brut in Romania, in urmatorii 4 ani, va fi de 2.000 lei in 2018, 2.200 lei in 2019 si 2.400 lei in 2020. Pentru cei cu studii superioare salariul minim va fi de 2.300 lei in 2018, 2.640 lei in 2019 si 3.000 lei in 2020", se arata in noul program de guvernare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...