Dezbaterea dintre Traian Basescu si Mircea Geoana: CINE A CASTIGAT?

Dezbaterea dintre Traian Basescu si Mircea Geoana: CINE A CASTIGAT?

Inceputa cu glumite si atacuri cu zambetul pe buze, ironii, multumire in fata propriilor glume, aplauze ca la Cantarea Romaniei din partea sustinatorilor ambilor candidati, dezbaterea dintre candidatii la presedintie Traian Basescu si Mircea Geoana, de joi seara, s-a dezghetat de la jumatatea acesteia, atacurile devenind mai consistente, din partea ambilor candidati.

Mircea Geoana a inceput dezbaterea cu mai multa siguranta si agresivitate comparativ cu atitudinea din prima dezbatere intre candidati, unde rolul agresivitatii maxime la adresa lui Traian Basescu a fost jucat de Crin Antonescu.

Un moment in care Traian Basescu a marcat a fost cel in care l-a fortat pe reprezentantul PSD sa recunoasca intalnirea pe care a avut-o, miercuri seara, cu Sorin Ovidiu Vintu. Din dialogul dintre cei doi a reiesit ca Vintu l-a chemat pe Geoana, iar acesta s-a dus la intalnire chiar in seara in care a fost arestat Nicolae Popa (n.r. - Nicolae Popa, mana dreapta a lui Sorin Vintu la FNI, a fost arestat miercuri la Jakarta, Indonezia).


MOMENTUL SURPRIZĂ. Fiecare candidat trebuie să ofere un cadou celuilalt.

Traian Băsescu i-a oferit lui Mircea Geoană un coş cu produse româneşti. "Păi tu de ce crezi că îţi dau să ai mâncare". "Din suflet mi-aş dori ca ce este în acest coş să se poată găsi pe masa românilor în câţiva ani", a spus Băsescu.

Mircea Geoană i-a oferit lui Traian Băsescu Codul Bunelor Maniere Astăzi precum şi cartea lui intitulată Încredere.

Înainte de a adresa "întrebarea moderatorului", R. Turcescu le-a oferit candidaţilor două cadouri, cu condiţia să nu le deschidă până când nu le va spune.

R. Turcescu: Domnule Geoană, acum şi aici, aţi fi dispus să juraţi că nu aţi promis numiţilor, Sorin Ovidiu Vîntu, Dan Voiculescu şi Dinu Patriciu, niciun fel de beneficii materiale dacă ajungeţi preşedinte.
M. Geoană: DA

R. Turcescu: Domnule TraianBăsescu, acum şi aici sunteţi dispus să juraţi că la mitingul de la Ploieşti din 2004 nu l-aţi lovit pe acel copil?
T. Băsescu: Jur că nu l-am lovit nici în plex nici în faţă.

Cei doi candidaţi au deschis cadourile oferite de Robert Turcescu şi au descoperit că au primit o Biblie. Moderatorul i-a rugat să mai jure o dată cu mâna pe Biblie, de această dată.
 

 

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

Vineri, 19 Aprilie 2024
706

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

Vineri, 19 Aprilie 2024
236

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

Vineri, 19 Aprilie 2024
188

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...