Deputatul Șoptică neagă schimbarea prefectului

Deputatul Șoptică neagă schimbarea prefectului

Rezultatele slabe obținute de liberalii botoșăneni, atât la alegerile locale cât și la cele generale, a făcut ca negocierile avute la nivel central pentru diferite funcții din administrația județului Botoșani, să intre în impas.

Negocierile în baza algoritmului rezultat după alegeri, nu au fost tranșate decât în județele în care formațiunile aflate în acest moment la guvernare au obținut rezultate covârșitoare.

Nu este și cazul PNL Botoșani, aici rezultatele fiind lamentabile, iar pretențiile nu pot fi decât foarte limitate.

Chiar și ipoteza schimbării prefectului a fost pusă pe tapet, dar "scorul" celor de USR-PLUS este sub al liberalilor și nu pot emite decât unul din posturile de subprefect, UDMR neintrând în calcul la Botoșani.

Deocamdată nu se pune problema schimbării prefectului. În cursul săptămânii viitoare, voi avea o nouă discuție la nivelul conducerii centrale și după această întâlnire ne vom putea pronunța”, a declarat deputatul Costel Șoptică, liderul PNL Botoșani.

Prefectul Dan Nechifor a confirmat că a avut o discuție cu deputatul Costel Șoptică și se pare că într-adevăr săptămâna viitoare se va stabili al cui va fi postul de prefect și a celor doi subprefecți.

 

Spune-ne opinia ta