Deputat Alexandra Huțu: „Începând cu 29 iulie, se pot depune documentele în cadrul programului pentru creșterea natalității, derulat de Ministerul Familiei”

Programul guvernamental de susținere a creșterii natalității în România se desfășoară și în acest an, scopul acestuia fiind sprijinirea financiară a cuplurilor și a persoanelor singure din România, în vederea asigurării medicamentelor și a efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate pentru persoanele care au probleme de fertilitate.

„Începând de luni, 29 iulie, persoanele interesate se pot înscrie în Program prin accesarea platformei electronice https://up-comunitate.ro, pusă la dispoziție de Ministerul Familiei. Solicitanții își vor crea un cont de utilizator, iar ulterior vor putea încărca documentele necesare înscrierii în program”, a transmis deputatul PSD Alexandra Huțu.

Pentru constituirea dosarului de înscriere, solicitantul trebuie să încarce în platformă cererea de înscriere, declarația pe propria răspundere că nu a mai beneficiat sau că nu beneficiază de un sprijin financiar aferent unui alt program cu același scop, documentele medicale din care să rezulte diagnosticul de infertilitate, cu indicația medicală pentru realizarea procedurii de fertilizare in vitro, acordul individual privind prelucrarea datelor cu caracter personal, copia actului de identitate și adeverința din care să rezulte calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România.

„Așa cum am mai afirmat și cu alte ocazii, PSD este implicat în identificarea și implementarea de măsuri concrete care să conducă la creșterea natalității în România. Încurajez și anul acesta cuplurile botoșănene să se înscrie în acest Program, pentru că nimic nu este mai important pentru o persoană decât să se bucure de copiii săi și de familia sa. Continuarea Programului prin care se decontează sumele cheltuite pentru fertilizarea in vitro reprezintă garanția că Guvernul României acționează în concret pentru stimularea natalității”, a completat Alexandra Huțu.

Prin intermediul Programului sunt sprijinite 10.000 de cupluri și femei singure care nu pot avea copii din cauza unor probleme medicale, care vor primi vouchere în valoare de 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor necesare obținerii unei sarcini.

Ca urmare a ediției din anul 2023, 56 de solicitanți din Botoșani care au accesat Programul beneficiază de acest sprijin sub formă de vouchere în demersurile lor de a deveni părinți.

Toate detaliile referitoare la etapele Programului care se desfășoară anul acesta sunt disponibile la adresa mfamilie.gov.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie de informare a elevilor cu privire la normele de siguranță, desfășurată de jandarmi în Botoșani și în alte două localități!

Saturday, 7 September 2024

Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei de informare „Școli în siguranță", premergătoare deschiderii anului școlar 2024 – 2025, și a constat în discu...

Transportul copiilor în mașină: Ce spune Codul Rutier!

Saturday, 7 September 2024

Dar, la fel de important, Codul Rutier stabilește de la ce vârstă au voie copiii în mașină, indiferent de locul pe care îl ocupă. Conform legii, copiii care nu au împli...

Valeriu Iftime: „Mergem înainte, la fel de hotărât!”

Saturday, 7 September 2024

Cam asta a fost reacția mea când am citit postarea doamnei Federovici, în care sunt acuzat de misoginism. Confuzie totală A trebuit să citesc de două ori ca să mă asigur că mintea n...