(P) De la 15 km de Botoşani poate veni schimbarea

(P) De la 15 km de Botoşani poate veni schimbarea

Primarul comunei Cristeşti, la bază profesor de istorie, Lucian Borfotină a intrat în cursa pentru Primăria Botoşani.

Este tânăr şi determinat să facă o schimbare pentru societatea pe care o împarte cu semenii lui, pentru că şi el trăieşte în aceleaşi condiţii. Nu s-a împiedicat de niciun partid în ascensiunea pentru postul de edil-şef al Botoşaniului, unde crede că ar face o diferenţă prin mentalitatea tânără pe care o aduce, mărturie stând proiectele de succes pe care le-a implementat la Cristeşti.

S-a zbătut să obţină fonduri de la Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) pentru școlile din Oneaga, Ghilănești și Schit Orășeni, pe care acum le va transforma la ceea ce este normal pentru anii 2020. Toate satele din comuna Cristești au iluminat public cu lămpi led, iar zonele cele mai vulnerabile din comuna sunt supravegheate cu camere video.




În perioada cât a condus Primăria Cristești, împreună cu colegii din administrație, Lucian Borfotină a reușit să construiască o hală pentru utilajele primăriei. Pe lângă un autogreder, cea mai importantă achiziție este cea a unei autospeciale de pompieri, atât de necesară pentru comunitate. De foarte multe ori incendiile se răspândesc foarte repede până la sosirea pompierilor din cadrul ISU Botoșani.

Drumul comunal DC 51, care face legătura între satele Cristești-Ghilănești-Oneaga a fost asfaltat până la intersecția cu DJ 208H (Padureni-Oneaga-Vorona), care va intra în lucru în primăvara acestui an, urmând a se turna covor asfaltic. În planurile primarului Lucian Borfotină intră și asfaltarea drumurilor comunale din Cristești, drumurile comunale din Ghilănești, drumul spre satul Unguroaia, precum și drumul ce face legatura între DJ208C și Schit Orășeni.



Tot în primavara acestui an, Primaria Cristesti incepe construcția unei grădinițe la Cristești, precum și construcția unui Cămin Cultural în satul Cristești.

Pentru municipiul Botoșani, Lucian Borfotină a venit cu un „Proiect de bugetare participativă” – una din ideile preluate de la alte administraţii de succes din România, pentru ca dezvoltarea Botoşaniului să se poată face multilateral şi concomitent, în cadrul aceluiaşi program, segmentat în mai multe proiecte de dezvoltare care să nu depăşească 100.000 de euro: „Vom împărți în mai multe categorii, infrastructură stradală, mobilitate și siguranță a circulației, infrastructură în educație, infrastructură sportivă, etc. Nu vorbim de proiecte de infrastructură mare care vor merge și se vor derula în continuare”, spune Lucian Borfotină. 

Totodata, acesta spune că este foarte important ca în municipiul Botoșani să fie construită o creșă mult mai mare pentru copii, dar și un azil de bătrâni modern.

(Comunicat)



(P.)