Dăncilă îi cere lui Iohannis să numească miniștri la Transporturi și Dezvoltare

Dăncilă îi cere lui Iohannis să numească miniștri la Transporturi și Dezvoltare

Premierul Viorica Dancila i-a cerut, vineri, public, presedintelui Klaus Iohannis sa numeasca ministri la Ministerul Dezvoltarii si la cel al Transporturilor.

"Guvernul a respectat toate procedurile legale, iar acest blocaj este nejustificat. Ii solicit presedintelui Romaniei sa respecte decizia CCR si sa semneze decretele de numire pentru ca activitatea celor doua minstere sa se desfasoare cat mai eficient", a spus Dancila, dupa ce Iohannis a refuzat, din nou, numirile Liei Olguta Vasilescu la Ministerul Dezvoltarii si a lui Mircea Draghici la Ministerul Transporturilor.

Dancila s-a plans, scrie Ziare.com, dupa vizita facuta la Bruxelles, si ca Romania se confrunta cu o campanie de dezinformare alimentata, dupa cum spune ea, de oameni politici romani.

"Trebuie sa remarc cu mahnire doua aspecte: ne confruntam cu o campanie de dezinformare a tarii noastre alimentata de oameni politici romani mergand pana la cel mai inalt nivel. Acest lucru este inacceptabil. Ca premier am considerat ca am obligatia sa spun adevarul despre tara mea in fata oficialilor europeni. Am dat asigurari ca Guvernul va actiona pentru respectarea valorilor si principiilor care constituie fundamentul constructiei europene, respectarea drepturilor si libertatilor cetatenilor si ca apararea statului de drept si asigurarea independentei justitiei sunt in centrul preocuparilor noastre. Insa in egala masura am transmis ca romanii trebuie sa se bucure de aceleasi drepturi si libertati ca orice cetatean european. CCR a constatat ca au fost folosite practici aflate in afara cadrului legal care au viciat actul de justitiei si aceasta situatie trebuie indreptata", a spus aceasta.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră continuă să curățe Prutul de plase monofilament interzise de lege!

astăzi, 11:35
17

În ultima săptămână, poliţiştii de frontieră botoșăneni care executau misiuni de patrulare pe râul Prut sau în cooperare cu reprezentanți ai A.J.V.P.S. Botoșani, cu a...

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
943

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
191

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...