Comunicat: Fuziunea PMP – PNL este doar o intoxicare a opiniei publice

Comunicat: Fuziunea PMP – PNL este doar o intoxicare a opiniei publice
Sursele citate de Antena 3 prezintă un studiu, realizat pe 27.000 de oameni cu drept de vot din România, cu privire la fuziunea dintre PNL și PMP. În același timp, „sursele” anunţă că au existat deja discuții între Eugen Tomac și Ludovic Orban, privind fuziunea care ar putea avea loc după alegerile europarlamentare.
 
Toate aceste speculaţii pe tema fuziunii nu reprezintă altceva decât o intoxicare a opiniei publice, în încercarea de a înăbuşi din start construirea unui proiect comun al Opoziţiei Unite – atât în perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2019, cât mai ales în perspectiva alegerilor locale şi parlamentare din 2020.

PMP a militat de fiecare dată pentru modificarea legislaţiei electorale privind alegerea primarilor în două tururi, deoarece o Opoziţie divizată, care să vină cu mai mulţi candidaţi, va aduce cu sine un posibil eşec în 2020. Dacă vrem să scăpăm de „ciuma roşie”, calea cea mai simplă este să venim cu candidaţi comuni pentru anul viitor. Nu este prea devreme să începem să gândim astfel.

Cert este că nu s-a primit nicio propunere de fuziune și avem deja conturat un proiect politic propriu cât se poate de consistent şi viabil pentru europarlamentare. Încercările unora de a discredita PMP cum că se teme de pragul electoral sunt neavenite. Partidul a fost validat la toate cele patru rânduri de alegeri la care a participat până acum: (europarlamentare, prezidenţiale, locale şi parlamentare). Şi a făcut asta în lipsa unor structuri teritoriale pe care acum le are. Din cauza divizării opoziţiei suntem blestemaţi să avem în continuare o guvernare Dragnea – Dăncilă.
 
Dar cu represiunea armată împotriva poporului, cum rămâne doamna ministru? 

Ministrul Administrației și Internelor, Carmen Dan, îl atacă pe șeful statului pentru că a blocat legea privind statutul polițistului, contestând actul normativ la Curtea Constituțională. Ea îl critică dur pe președinte susținând că prin acest demers, care face parte din campania electorală, afectează activitatea poliției și ar aduce atingere siguranței naționale. 

Atacul lui Carmen Dan dovedeşte o lipsă acută de înţelegere a contextului public, o defazare gravă de realitate în condiţiile în care Guvernul atacă la CCR orice act emis de Preşedintele Iohannis, ba chiar şi atunci când acesta nu semnează documente. Preşedintele a sesizat neconstituţionalitatea unor articole din Legea care modifică statutul poliţistului şi a acţionat în consecinţă. Numai o persoană inteligentă precum Carmen Dan poate să vrea să avem o Lege neconstituţională care să afecteze siguranţa publică. 

Fosta secretară din Videle are o logică des întâlmnită în PSD: „şi ce dacă am dat o Lege neconstituţională? Lasă că merge şi-aşa”. Carmen Dan ar trebui, dacă îşi dă seama de situaţia reală în care se află, să-şi dea singură demisia din funcţia de ministru de Interne şi să se pregătească mai bine pentru ce va face în instanţă când va fi acuzată de represiunea armată împotriva poporului la manifestaţia din 10 august 2018.

Radu Judele – preşedinte PMP Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
339

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
485

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
605

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...