Comunicat - Doina Federovici: "Guvernul pregătește circa 200.000 de vouchere a câte 2.250 euro pentru reabilitarea casei"

Comunicat - Doina Federovici: "Guvernul pregătește circa 200.000 de vouchere a câte 2.250 euro pentru reabilitarea casei"

Președintele PSD Botoșani, parlamentarul Doina Federovici, a declarat miercuri că Guvernul PSD+ALDE pregătește emiterea unor vouchere pentru reabilitarea caselor, respectiv pentru anveloparea acestora sau schimbarea ferestrelor tradiționale cu cele de tip termopan. Măsura ar urma să fie implementată în cursul acestui an.

„Este o măsură prin care România poate evita dezangajarea a 450 milioane de euro, fonduri europene disponibile în Programul Operațional Regional. În loc să pierdem acești bani, îi vom repartiza rapid către cei interesați să își reabiliteze termic locuința. Fondurile vor fi distribuite sub forma unor vouchere care nu vor putea fi utilizate decât strict în acest scop. Valoarea unui voucher va fi de circa 2.250 euro, adică peste 10.000 lei, iar în estimarea Guvernului vor fi circa 200.000 de beneficiari”, a declarat Doina Federovici, care a amintit că măsura se regăsește în lista celor 100 de proiecte pe care Executivul intenționează să le realizeze în cursul acestui an.

Senatorul PSD a subliniat că în acest fel Guvernul va fiscaliza o bună parte din piața materialelor de construcții utilizate pentru reabilitarea termică a locuinței, ceea ce va aduce mai multe venituri la bugetul de stat sub formă de taxe și impozite.

Comunicat de presa

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
511

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...