Comunicat Daniel - Corneliu Ionescu (ALDE): Doamna Turcan pune presiune pe mediul privat!

Comunicat Daniel - Corneliu Ionescu (ALDE): Doamna Turcan pune presiune pe mediul privat!

În vreme ce statul nu face nimic pentru a crește veniturile românilor, ba mai mult, pune piedici firmelor românești prin nefericitul ministru al economiei, useristul Năsui, dna Turcan le transmite angajatorilor din România că ar fi indicat să mărească salariile românilor cu sume cuprinse între 400 şi 800 de lei, pentru a încerca să reducă numărul celor care preferă să muncească în străinătate.

De unde să aloce acești bani, doamnă ministru? Dumneavoastră ați trăit cumva în România în ultimul an? Firmele românești au fost grav afectate de pandemie, iar cele care au rezistat au făcut eforturi uriașe. Totul fără sprijin din partea dvs și a guvernelor din care ați făcut parte, începând cu Guvernul Orban. Anul trecut nu v-a păsat de economie, de capitalul românesc. Stăteați de-a dreapta lui Orban și nu făceați nimic pentru firmele românești.

Nu, doamnă ministru, nu puteți cere angajatorilor să mărească salariile, pentru că nu au de unde! Întâi veniți și susțineți mediul de afaceri românesc și abia apoi să aveți pretenții.

Credeți că firmele nu vor să mărească salariile angajaților? Credeți că nu vor să îi țină acasă pe angajații performanți, acordându-le salarii mai mari? Dar nu se poate acest lucru, pentru că firmele abia încep să își revină.

De ce, doamnă ministru, e corect ca Guvernul să refuze să majoreze salariile, pensiile și alocațiile, dar e în regulă să veniți să le cereți angajatorilor să mărească ei salariile?

Nu, doamnă ministru, dumneavoastră și ceilalți miniștri trebuie să veniți cu o strategie clară și coerentă pentru a sprijini economia, iar abia apoi să cereți angajatorilor să majoreze salariile. Pentru că firmele vor să majoreze veniturile oamenilor, dar nu au de unde, pentru că abia își revin după anul dezastruos cauzat de pandemie!

Daniel-Corneliu Ionescu

Vicepreşedinte Filiala ALDE Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
16

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţiţi Mc. Marcu, Episcopul Aretuselor, şi Chiril diaconul

astăzi, 06:54
4

Sfântul Marcu (sec. 4) s-a născut în zilele împăratului Constantin cel Mare (306-337), cel care a oprit prigoanele împotriva creştinilor, dând deplină libertate Biser...

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
158

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...