Cîțu și-a prezentat moțiunea de candidat la șefia PNL în fața colegilor din Botoșani (video)

Cîțu și-a prezentat moțiunea de candidat la șefia PNL în fața colegilor din Botoșani (video)

Premierul Florin Cîțu a venit, sâmbătă, în Botoșani, pentru a prezenta, în faţa Colegiului Director al filialei  Partidului Național Liberal (PNL), moţiunea cu care candidează la conducerea organizației politice. El a fost însoțit de către Alina Gorghiu, fost președinte al partidului, Gheorghe Flutur, liderul Consiliului Județean din Suceava, și europarlamentarul Rareș Bogdan. Peste 60 de liberali au fost prezenți la întrunire, desfășurată în Stațiunea de Cercetare din Popăuți.

„Am venit să-mi susțin moțiunea, denumită "România liberală", pentru că, din punctul meu de vedere, a fi liberal sau un guvern liberal este singura soluție pentru ca România să facă acel salt pe care îl așteaptă de 30 de ani de zile. O Românie liberală înseamnă o Românie în care se respectă proprietatea privată, în care resursele sunt alocate de piață, nu pe criterii politice, în care democrația este respectată. Este o stare de spirit”, a spus prim-ministrul.

Întrebat cum a reușit să îl convingă pe liderul organizației județene a PNL din Botoșani, deputatul Costel Șoptică, să își schimbe opțiunea în detrimentul lui Ludovic Orban, șeful Executivului a răspuns: „Cu spiritul meu de a fi, cu modul meu de a fi și cu ceea ce am prezentat pentru viitor, cum vreau să arate România”.

„Cred că aceste alegeri sunt nu doar despre viitorul PNL, ci și despre viitorul României. Un viitor care nu poate fi implementat decât de PNL, condus de mine”, a spus acesta.

Menirea mea în fața dumneavoastră este să vă asigur că Florin Cîțu, candidatul pe care îl susțin, este cel care va asigura nu doar dezvoltarea României, nu doar dezvoltarea Partidului Național Liberal, ci și unitatea acestui partid și stabilitatea unui guvern condus de un liberal. Pentru mine este foarte important să știți că această campanie, pe care a dus-o Florin Cîțu a fost una extrem de pozitivă. Și aș vrea să rămână așa, chiar dacă a fost ținta a numeroase atacuri. Noi toți ne dorim performanță. Iar performanță nu se poate obține dacă vom fi ținta unor atacuri din interior, din exterior și așa mai departe. Singurul adversar pe care echipa noastră îl vede la acest moment este Partidul Social Democrat. Nu e puternic doar la Botoșani. PSD e toxic la nivel național. Marcel Ciolacu a anunțat moțiunea de cenzură. Va fi un eșec, vă asigur. Însă este important să susținem premierul și guvernarea. Mă bizui pe suportul filialei PNL Botoșani. Avem o premier care are o credibilitate extrem de ridicată la nivel european”, a arătat Alina Gorghiu.

În urmă cu două zile, Ludovic Orban și-a prezentat moțiunea de candidat la conducerea partidului tot în Stațiunea din Popăuți.

Alegerea președintelui PNL va avea loc în urma unui congres extraordinar, care se va desfășura pe 25 septembrie a.c., prin vot liber și secret.

 

 



 

 

Spune-ne opinia ta