Budăi: Ministrul Muncii din Austria m-a asigurat de susţinerea sa pentru intrarea României în Schengen

Budăi: Ministrul Muncii din Austria m-a asigurat de susţinerea sa pentru intrarea României în Schengen

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a avut luni o discuţie cu omologul său din Austria despre aderarea României la spaţiul Schengen, oficialul austriac dând asigurări privind susţinerea sa, precum şi a vice-cancelarului Werner Kogler.

„Am discutat astăzi, în cadrul unei bilaterale care a avut loc la Bruxelles, în marja Consiliului EPSCO, cu ministrul Muncii, Afacerilor Sociale, Sănătăţii şi Protecţiei Consumatorului din Austria, Johannes Rauch, despre accederea României în spaţiul Schengen. Ministrul Johannes Rauch m-a asigurat de susţinerea sa, dar şi de cea a vice-cancelarului Werner Kogler, preşedintele Partidului Verzilor", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

El a adăugat că în cadrul întâlnirii a fost abordată şi tema importanţei lucrătorilor români din Austria, fiind discutat, cu precădere, subiectul privind situaţia îngrijitoarelor românce.

La reuniunea din decembrie 2022 a Consiliul JAI România şi Bulgaria au înregistrat un eşec în ceea ce priveşte accesul în Schengen, fiind acceptată doar Croaţia. În cazul României şi al Bulgariei nu a existat unanimitate, deşi cele două ţări au îndeplinit toate condiţiile tehnice necesare. Opoziţia a venit din partea Austriei şi a Olandei, aceasta din urmă precizând că Bulgaria nu este deocamdată pregătită pentru a intra în Schengen.

În ceea ce priveşte Austria, ea a susţinut că nu poate fi de acord cu extinderea spaţiului Schengen atât timp cât acesta, în opinia sa, nu este funcţional. Viena şi-a justificat poziţia, exprimată mai ales prin vocea ministrului de interne Gerhard Karner, prin faptul că în Austria au ajuns peste 100.000 de migranţi sau solicitanţi de azil, dintre care circa 75.000 nu fuseseră încă înregistraţi.

Karner a spus că acest lucru ar trebui să se întâmple de fapt atunci când este trecută frontiera Uniunii Europene şi că mulţi dintre cei neînregistraţi ar veni prin România sau Bulgaria.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pecheziții la AJOFM: Trei agenți economici din Botoșani în vizorul Parchetului European!

astăzi, 07:18
4

Organele de cercetare, sub coordonarea procurorilor Parchetului European, în baza unui ordin de percheziţie domiciliară la sediul AJOFM Botoşani, au ridicat documente care au stat la baza fin...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
6

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
947

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...