Zâmbetul trist către viaţă: Ştefănuţ are nevoie de Oameni pentru a trăi!

Zâmbetul trist către viaţă: Ştefănuţ are nevoie de Oameni pentru a trăi!
Ştefănuţ a fost un copil cuminte, a făcut liceul, apoi facultatea, s-a îndrăgostit la prima vedere de o fată frumoasă, avea un loc de muncă, iar, în cursul firesc al vieţii, părinţii se pregăteau pentru o petrecere ca-n poveşti.

Doi ochi mari şi albaştri între două perne albe, aşa îmi amintesc de prima întâlnire cu Ştefănuţ, vecinul meu. Era un bebeluş tare simpatic şi foarte cuminte, pe care eu îl priveam curioasă. Au trecut de atunci aproape 28 de ani, timp în care am aflat unul despre celălalt, mai mult prin intermediul părinţilor, mai exact al mamelor noastre, care, la o cafea, nu dovedesc să povestească fiecare despre copilul ei, câte-n lună şi-n stele.



Ştefănuţ a fost un copil cuminte, a făcut liceul, apoi facultatea, s-a îndrăgostit la prima vedere de o fată frumoasă, avea un loc de muncă, iar, în cursul firesc al vieţii, părinţii se pregăteau pentru o petrecere ca-n poveşti.

Anul trecut, Ştefănuţ s-a simţit rău, atât de rău, încât a fost necesar să-şi facă toate analizele. Pentru că a făcut mult sport şi niciodată nu a avut probleme prea mari de sănătate, nimeni nu se gândea că ar putea fi ceva prea grav. Însă, după nenumărate drumuri prin spitale, când nimeni nu reuşea să depisteze ce se întâmplă cu el, diagnosticul limfom malign nonhodkin limfoblastic a fost năucitor pentru toţi.

Timp de un an, şedinţele de chimioterapie l-au măcinat fizic şi psihic, dar părea că tot răul era spre bine, analizele erau bune. Dar, de curând, la un nou control s-a constatat că boala continuă să evolueze, în termeni medicali, e în recădere, LIMFOM MALIGN NONHODKIN LIMFOBLASTIC T stadiul IV, şi se impune tratament în străinătate, mai exact transplant de celule stem.

Zilele trecute, când mulţi dintre noi ne socoteam banii pentru munte sau mare, l-am găsit pe Ştefănuţ, tot printre perne, ca în urmă cu mulţi ani. Era cu familia şi primea încurajări, pe care le para cu zâmbete frumoase şi triste.

De o săptămână dosarul lui e depus la DSP Botoşani şi aşteaptă un răspuns de la una din clinicile din străinătate, pentru ca mai apoi să fie trimis la minister, de unde ar trebui să primească banii necesari pentru transplant. Între timp va intra din nou la chimioterapie, şedinţele care vor urma vor fi mult mai puternice decât primele. El ştie foarte bine ce i se poate întâmpla.

Părinţii lui Ştefănuţ ştiu şi ei. Sunt distruşi. Sunt epuizaţi şi înspăimântaţi. Banii economisiţi pentru căsătoria lui Ştefănuţ s-au terminat, chiar şi cei pe care i-au primit în ajutor de la apropiaţi, iar cheltuielile care urmează vor fi şi mai mari. Mărturisesc că îmi dau lacrimile când îi văd, uneori din casă, alteori prin oraş, parcă rătăcesc şi nu ştiu încotro s-o apuce. Sunt oameni care au nevoie de ajutor, oricât de mic, iar eu asta vă rog: să-i ajutăm!

Conturi BCR
în lei (RON): RO43RNCB0175080032030001
în euro: RO16RNCB0175080032030002
Titular cont: Maria Răcilă, mama lui Ştefănuţ


Maria Răcilă - 0751 103767
Anca Grădinaru – 0744 221199


ancagradinaru.blogspot.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
38

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
253

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
188

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...