La mulți ani, DRAGOŞ AROTĂRIŢEI! De la Ştiinţe inginereşti la Bioinginerie medicală!

La mulți ani, DRAGOŞ AROTĂRIŢEI! De la Ştiinţe inginereşti la Bioinginerie medicală!

 DRAGOS AROTARITEI  

Profesorul universitar Dragoș Arotăriței împlinește 55 de ani! Știri Botoșani îi urează LA MULȚI ANI cu sănătate, împliniri profesionale și sufletești și multă putere de muncă!

Dragoş Arotăriţei s-a născut pe 2 februarie 1958, în Săveni, judeţul Botoşani. A absolvit Liceul "Mihai Eminescu" din Botoşani, iar în perioada 1978-1983 a urmat cursurile Facultăţii de Automatizări şi Calculatoare, în cadrul Universităţii "Gheorghe Asachi" din Iaşi, instituţie unde obţine, în anul 1996, titlul de doctor în ştiinţe inginereşti (Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii).

După absolvirea facultăţii şi obţinerea titlului de inginer, Dragoş Arotăriţei se angajează la Întreprinderea de Reţele Electrice din Suceava, unde îndeplineşte funcţia de inginer proiectare, ocupându-se de proiecte si software pentru telemecanica si testare comunicatie retea de microcalculatoare.

Trei ani mai târziu revine în Botoşani, unde ocupă postul de inginer de proiectare la Întreprinderea de Reţele Electrice Botoşani, funcţie în care rămâne până în decembrie 1990, ocupându-se de Software pentru comunicatie.

Perioada de după 1990 îi schimbă perspectivele şi oportunităţile profesionale, astfel că Dragoş Arotăriţei părăseşte, în anul 1991, Botoşanii, pentru a se stabili în Iaşii universitari. Până în 1998 activează ca cercetător ştiinţific la Institutul de Informatică Teoretică, în cadrul filialei Iaşi a Academiei Române. Aici are posibilitatea să se ocupe de procesare de semnale, sisteme fuzzy, algoritmi de calcul, procesare de imagini inteligenta, aplicatii biomedicale, modelare si simulare, optimizari multiobiectiv, sisteme hibride, sisteme de recunoastere a formelor.

În anul 1998 începe cariera universitară, la Facultatea de Bioinginerie Medicală, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" Iaşi, experienţa în domeniul său oferindu-i posibilitatea să abordeze, în calitate de conferenţiar, şi apoi profesor titular, domenii precum Baze de date si retele de calculatoare, Sisteme bazate pe cunostinte, Analiza si extragere informatii din volume mare de date, Programare si sisteme de inginerie software, Management, Procesare de semnale, Procesare de imagini pentru tracking in infrarosu, Software pentru sisteme de monitorizare a activitatilor vitale pentru pacienti – terapie intesiva.

Dragoş Arotăriţei este membru American Romanian Academy of Science and Arts, participând totodată la proiecte vizând Metode si tehnci agnetometrice pentru investigarea activitatii cardiace sau Cercetare pentru dezvoltarea unei interfete Creier-Calculator folosind semnale electroencefalografice.
 
De asemenea, a fost co-organizator al unei secţiuni speciale "Sisteme Inteligente Hibride" la Conferinta Internationala KES 2003, Wellington, Noua Zeelanda, precum şi Membru in International Scientific Committee la trei conferinte in USA si Marea Britanie.

Un profesionist, un cercetator a carui perseverenta demonstreaza ca specialistii sunt nu doar arhivari ai informatiilor acumulate in mediul universitar, ci si deschizatori de drumuri in stiinta romaneasca si nu numai.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
170

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
76

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
79

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...