Un pompier din Botoșani și-a pus casa la dispoziție pentru o familie a cărei locuință s-a făcut scrum

Un pompier din Botoșani și-a pus casa la dispoziție pentru o familie a cărei locuință s-a făcut scrum

Un pompier din Dorohoi a fost elogiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI), pentru implicarea voluntară în sprijinul vecinilor săi, a căror locuință a fost cuprinsă de flăcări. Cristian Sârbu a intervenit pentru evitarea unei tragedii și s-a oferit să găzduiască familia năpăstuită, până la reabilitarea imobilului.

Incendiul s-a petrecut joi după-amiază, iar casa a fost distrusă parțial. „Patru oameni au fost în pericol, dar datorită lui Cristi totul s-a terminat fără victime!”, arată reprezentanții MAI. 

„Cristian tocmai ce ieșise în curtea casei când doar după câteva minute, a auzit mai multe voci, dintr-o curte vecină, care strigau după ajutor.

Imediat și-a dat seama că este vorba despre un incendiu. A ieșit imediat din curte și a alergat spre locuința vecină cuprinsă de flăcări.

- Vă rog ajutor! Ne arde casa! striga o tânără

- Ați sunat la 112?

- Am sunat eu! Ajung imediat! i-a răspuns o vecină.

-Sunt persoane înăuntru?

-Nu, nu! Eu, cei doi copii ai mei și sora mea eram afară când a izbucnit incendiul. Vă rog din suflet să ne ajutați! Asta e casa părinților mei. E tot ce au, i-a răspuns tânăra plângând.

-Arde butelia! Arde butelia! a strigat un alt vecin.

-Trebuie stinsă imediat. Vreau o cârpă umedă o voi scoate eu afară! Trebuie eliminat orice pericol de explozie. Aveți încredere în mine. Știu ce vorbesc, sunt pompier!

Flăcările se extindeau, dar Cristian, sigur pe el, a știut exact ce mișcări trebuie să facă pentru a scoate butelia, în siguranță, din încăpere.

În doar câteva secunde, la fața locului au ajuns și colegii lui.

După ce incendiul a fost stins în totalitate, Cristian s-a apropiat din nou de tânăra mamă.

-Vă rog din suflet să acceptați să stați la mine acasă, până veți avea posibilitatea să renovați locuința! Sunt tată și nu pot rămâne indiferent.

-Păi, aveți loc pentru noi toți?

-Găsim și loc și ce mai aveți nevoie. Ușor, ușor o să vă ajutăm să vă reparați casa! Oameni suntem!

Îți mulțumim, Cristi, pentru cum ai acționat, dar și pentru că nu ai rămas indiferent față de drama acelor oameni”, au relatat pe Facebook reprezentanții MAI.

Cristian Sârbu salvează vieți și bunuri de 16 ani ca angajat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Video răvășitor. O bătrână plânge de fericire că pragul i-a fost trecut de voluntari cu suflet mare

Duminică, 14 August 2022
406

Un video în care o bătrână din Dersca plânge de fericire, după ce pragul său a fost trecut de voluntari veniți în ajutor, se viralizează pe internet.Femeia a fost viz...

O mașină a lovit un cap de pod, s-a răsturnat și a luat foc. Doi tineri au fost răniți – FOTO

Duminică, 14 August 2022
620

Doi tineri au necesitat îngrijiri medicale, în urma unui accident rutier petrecut, duminică, în apropiere de orașul Săveni. Autoturismul în care se aflau a intrat într...

Inundație într-o intersecție recent reabilitată; oamenii au cerut ajutorul pompierilor (fotogalerie)

Duminică, 14 August 2022
997

Intersecția dintre străzile Împărat Traian și Octav Onicescu, din municipiul Botoșani, a fost inundată în urma furtunii de duminică după-amiază. Oamenii au cerut ajutorul pompieri...